<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2005. január 21.

 
Farsangi fogadósszelet

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagyobb szelet sertéstarja, füstölt szalonna, liszt, só, bors, 15 dkg csiperkegomba, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 10 dkg mirelit zöldborsó, 1 fej hagyma, pirospaprika.

Elkészítés: A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, zsírján megpároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, a kicsumázott, csíkokra vágott zöldpaprikát is. Pár perc pirítás után sóval, pirospaprikával fűszerezzük és hozzáadjuk a felnegyedelt paradicsomot. Fedő alatt 20 percig pároljuk, majd a zöldborsóval készre pároljuk. Közben a tarját kissé kiveregetjük, sóval, borssal ízesítjük és lisztbe megforgatjuk. Forró zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük. A húst a fogadósraguval leöntjük és burgonyapürével tálaljuk.

Farsangi csörögefánk rumos barackízzel

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg liszt, 3 tojássárgája, 4 dkg zsír vagy vaj, só, 2 dkg élesztő, 10 dkg porcukor, 15 dkg sárgabarackíz, 1 dl rum, 1 dl tejföl, 20 dkg zsír.

Elkészítése: Vajas omlós tésztát készítünk: a lisztet tojássárgájával, tejföllel és élesztővel összegyúrjuk, sóval, rummal ízesítjük. Fél óráig pihentetjük, majd háromszor nyújtva hajtogatjuk. Kinyújtva derelyevágóval téglalap alakúra vágjuk, középen háromszor bevágjuk, egyik sarkát középen áthúzva aranysárgára sütjük bő zsírban. Lecsurgatjuk és rumos barackízzel, porcukorral tálaljuk. Jó étvágyat!


<<< Vissza