<<< Vissza

Húszezret raboltak az utcán

2005. január 21.

 
Újra tyúktolvajokkal kellett foglalkozniuk a szentesi nyomozóknak az elmúlt héten. Január 15-re virradóra az egyik Ürge utcai ház udvarából harmincnyolc, két nappal korábban a Bem utcából huszonhat tyúkot loptak el ismeretlenek.

A Mentettréten január 15 és 17 között az egyik épületbe szúnyogháló kivágásával hatoltak be a betörők. A tolvajok gázpalackot és hűtőházi klímát vittel el 50 ezer forint értékben. A tettesek ellen lopás miatt indult eljárás.
Betörtek egy Nagy Sándor telepi lakóházba is, ahonnan 38 ezer forint értékben vittek el használati tárgyakat a bűnözők.

Január 12-én történt, hogy egy fiatalkorú helybéli és egy felnőtt korú kunszentmártoni lakos az egyik szórakozóhelyen kifigyelték, hogy az egyik idősebb vendégnél a szokásosnál több készpénz van. Záróra után a hazafelé tartó férfit a két másik a Jövendő utcában megvárta, mondván, hogy majd hazakísérik. A Klauzál utcához érve aztán a "két testőr" megfenyegette a pénzes "barátot", hogy azonnal adja át nekik a pénzt, különben megverik. A férfi nem adta át a tárcáját, ezért támadói a kerítéshez lökték a sértettet, ám annak sikerült elmenekülnie. Üldözői azonban utolérték, elgáncsolták, leszorították a földre, majd ruházatának átvizsgálása után elvették 20 ezer forintját. A rablás után a két férfi elmenekült, ám a rendőrök sem tétlenkedtek, és még aznap este elfogták a páros mindkét tagját. A felnőtt férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Rablásért egyébként 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetőek a gyanúsítottak.

Lopott kerékpárokat foglaltak le a rendőrök, akik most a bringák tulajdonosainak jelentkezését várják. Egy piros színű Kondor MTB, valamint egy szürke, átfestett férfi MTB még január elején tűnt el a Mező söröző elöl, ezek most előkerültek és a megfelelő papírok ellenében átvehetőek a rendőrkapitányságon. Szintén itt találja meg a gazdája azt a kék Csepel túrakerékpárt, amelyet a Domus elől vitt el a tolvaj, ugyancsak a hónap elején. További kerékpárok várják tulajdonosaikat a polgármesteri hivatal közigazgatási osztályán is.

Érdemes tudni, hogy az eltűnt kerékpárok 70 százalékát a Szabadság téri (buszmegállóval szemközti) kerékpártartókból viszik el a tolvajok, akik elsősorban a lezáratlan járművekre vadásznak.

H. V.


<<< Vissza