<<< Vissza

"Férnek még a szívünkbe"
Énekesnő anyaszerepben

2005. január 21.

 
Szekeres Adrienn Dobrády Ákossal, a TNT együttes frontemberével énekelte az elmúlt év egyik nagy slágerét, közben pedig az anyaszereppel ismerkedett. A helyi gimnázium egykori drámai tagozatosa, később az Unisex együttes énekesnője nemrégiben egy jótékonysági gálán lépett fel a színházban, ismét áldott állapotban, szépséget, jókedvet sugározva.

- Nyugodtabb időszakot élsz most?

- Ebben az évben kellett először megbirkóznom azzal a feladattal, hogyan lehetek egyszerre énekesnő és édesanya. A másfél éves kislányom még többet akar belőlem, ezzel párhuzamosan egy nagyon sikeres dalom a listák élén áll kilenc hónapja. Úgyhogy ilyen szempontból nem volt ez annyira nyugodt év, de örülök, hogy sikerült összeegyeztetnem a munkát és a családot. Megtaláltam a módját.

- Egy slágerrel is fenntartható a karrier?

- Azt gondolom, hogy egy ilyen dal, mint a Híd a folyót, nagyon kevés van az ember életében. Az unisexes időkben is volt számos listavezető slágerünk, de ez nem véletlenül van március óta még mindig az első ötben az egyik kereskedelmi rádióban. Elég arra, hogy megvillantsam magam: még én is itt vagyok. Azért is vagyok rá büszke, mert hét évet töltöttem el a popzenében, és még mindig ilyen közkedvelt dalt tudok produkálni.

- Az anyaság változtatott rajtad? Lehetsz még ennél is érzelmesebb?


- Hát, hajlamos vagyok a szentimentalizmusra, - neveti el magát Adrienn - de még nekem is tudott meglepetést okozni az, hogy egy pici babát tarthatok a karomban. Annyiban változtatott meg az anyaság, hogy rájöttem: igenis még mélyebb érzelmek is vannak, még több ember belefér az ember szívébe, mint gondolná. A szeretet hihetetlenül végtelen, és hatalmas erőt ad. Megerősítette bennem, hogy a munka nem minden, bár én soha nem voltam bármire képes a karrierem érdekében.

- Most pedig újra babát vársz.

- Igen, márciusban születik a kistestvér.

- Az énekléssel is vannak terveid?


- Persze. Mivel a férjem, Kis Gábor zeneszerző írja a dalaim nagy részét, ezért otthon folyamatosan dolgozunk, pontosabban zenélünk. A jó daloknak mindig van helyük. Az említett szám is évekig fiókban volt, de elővettük, mert úgy gondoltuk, túl jó ahhoz, hogy ott maradjon. Van már néhány dalunk kész, félkész állapotban, és ötleteink is. Ha lehetőségünk és kedvünk lesz hozzá, összegyűjtünk 10-12 dalt egy lemezre.

- Gondolom, ez a könnyed hobbizenélés nem mindig volt jellemző.

- Ide először is el kellett jutni, hogy ezt a luxust megengedhessük magunknak. Én hiszek abban, hogy ha nem görcsölünk valamin, akkor sokkal könnyebben jön a siker. Bizonyíték erre a szólólemezem, ami nem lett annyira ismert, csak a rajongóim tudtak róla. Pedig borzasztóan akartuk, mindenáron és akkor, egy hónappal sem később! Nem is sült el túl jól.

- Tehetségek felfedezésével is foglalkozol?

- Tanítok is, de csak azokkal tudok dolgozni, akik az én értékrendem szerint léteznek. Nekik igyekszem segíteni, lehetőség szerint beajánlom őket munkákra, vagy tehetségkutató versenyekre. A Megasztárban most két tanítványom indult, Berényi Andi kiesett, bár ő még fiatal, és neki nem is ajánlottam. Pápai Józsi viszont bejutott a vigaszság döntőjébe.

Darók József


<<< Vissza