<<< Vissza

Magyar szennyvíztisztítási piac
Kivásárolták a Hydroferr Plusz Kft.-t

2005. január 21.

 
A Purator Hungaria Kft. a magyar szennyvíztisztítási piac egyik legmarkánsabb képviselője, december 10-én kivásárolta a szentesi székhelyű Hydroferr Plusz Kft. 100 %-os tulajdonát. A Hydroferr Plusz Kft. alapításától: 1996. november 14-től, sőt korábbi elődje a Hydroferr Ipari Kft. révén, 1989-től szerepel a szennyvíz és ivóvíz tisztítási technológiákkal foglalkozó piacon. Legismertebb termékei a zárt épületszerűen kialakított BIOCLEAR szennyvíztisztító, melyből közel 30 db üzemel az országban. Vas- és mangántalanító berendezései, gáztalanítói, szűrői, flotálói iránt ma is jelentős érdeklődés van. Az ivóvíztisztítás területén említést érdemel a cserkeszőlői, izsáki, zalakarosi és a sárvári Saga-nál megépített ivóvíztisztítók, nem beszélve a több tucat kisebb-nagyobb vas- és magántalanító berendezésről. Önmagát folyamatosan visszaöblítő AQUAFIL vízszűrői többek között olyan jelentős iparvállalatoknál is sikeresen működnek, mint pl. az Audi, Rába, Dunaferr, és az inotai hőerőmű.

Külön figyelmet érdemel Kristály fantázianévre hallgató autómosó víztisztító-visszaforgató berendezés, melyből közel 150 db került az ország minden területén épülő Mol benzinkutakhoz. Külön érdekesség, hogy a berendezések a Purator ülepítő és olajfogó aknarendszerével közösen kerültek megvalósításra.

Sokan nem tudják, de a Széchenyi ligeti élményfürdő komplett víztechnológiai gépészetét, és a 25-ös tanmedence vízforgató-tisztító berendezését is, a Hydroferr szakemberei készítették. A 23 alkalmazottal működő Hydroferr az elmúlt évben 161 millió forint árbevételt produkált, várható nyeresége megközelíti a 4 millió forintot. Az alacsony forgótőkével rendelkező, állandó fizetési gondokkal küszködő alföldi cég, az elmúlt években egyre növelte a Puratorral kapcsolatos alvállalkozói tevékenységét. Tavaly 78 millió forint értékben dolgozott új tulajdonosa fővállalkozásában megvalósuló szennyvíztisztító telepeken. Munkáját a jó minőség, megbízhatóság, és magas szakmai színvonal jellemezte. Talán éppen ezért is döntött a tulajdon megvásárlásáról a magyar szennyvíztisztítás piacvezető vállalata, aki a jövőben az egyre bővülő keresletnek biztos, megbízható kivitelező háttércégekkel is meg kíván felelni.

A helyi vezetők a munkaellátottság folyamatosságát és növekedését, pénzügyi helyzetük megszilárdulását várják, és az előzetes egyeztetések alapján abban reménykednek, hogy nem is távoli jövőben, kisebb beruházásokra és akár létszámbővítésre is sor kerülhet.


<<< Vissza