<<< Vissza

A városközpont vonzásában

2005. január 14.

 
Félidőben... Sorozatunk első részében az egyéni körzetek települési képviselői szólnak az elmúlt két év történéseiről. Arról, mi az, ami megvalósult, és mi az, amivel még szeretnék jobbá tenni a választópolgárok életét a ciklus alatt? E heti számunkban Baranyi Imre, a 3. számú választókörzet egyéni képviselője nyilatkozik.

Azzal kezdjük a beszélgetést, hogy nagy területet vállalt. Sorolja is: a Baross utcától, az állomás utcájától indul, a Bercsényi, Dózsa György, a Deák Ferenc és a Szalai utca, nagyjából a Vörösmarty utcánál szélesedik ki úgy, hogy kijön egészen a Berényi utcáig, majd a Sima Ferenc utcáig, illetve a Nádas sétány. Lehet benne sétálni, mondom. Rábólint.
- Igen, tapasztaltam már egy jó párszor. Legutóbb, amikor a karácsonyi üdvözlőlapokat kézbesítettem, az hat órahosszáig tartott. Apró figyelmesség a választóim felé - magyarázza.

A harmadik ciklust viszi a képviselő-testületben. A 3-as körzetben második alkalommal választották meg. Mérnök ember, aki egyik téglát rakja a másik tetejére, folyamatosan építkezés híve. Így van ezzel a választókörzetben is.

- A járdafelújításokat négy-öt éve elkezdtük, akkor még lapjárdákban gondolkodtunk, nem váltak be igazán. Ma már aszfaltozott járdát építünk. Akad dolgunk bőven, a Jókai, Vörösmarty, Deák Ferenc utcákban van még téglajárda, úgy tervezzük, hogy 2006 végére befejeződik a program.

- A másik a csatornaprogram. A Felsőpárti körzetben még ezután indul el a munka. Lehet már tudni, hogy mikor?

- Most van a közbeszerzési eljárás pályáztatása. A pályázatoknak februárban kell beérkezniük, értékelés után gyakorlatilag május táján elkezdődhet a munka. Ez óriási dolog lesz. A lakosság is pozitívan állt hozzá, az aláírás 90 százalékos volt. Az emberek belátták, a csatornaprogram mindannyiunk ügyét szolgálja. Várhatóan 2006-ban ez a munka is befejeződhet. A csatornázás természetesen az utak teljes fölújításával jár.

- A városrész egy játszótérrel is gazdagodott.

- Lényegében három körzet játszótere ez, aminek nagyon örülünk. De hát ilyen lesz a Vörösmarty utcai orvosi rendelő felújítása, ami szintén a három körzet lakosságát érinti. Tavasszal az is kész lesz. Nemrégiben a Dózsa György utcai szülői háznál a sportcsarnok névadójának, dr. Papp Lászlónak emelt emléktáblát. Nagyon szép körzet ez, széles utcákkal, parkosított területekkel. Az itt élő emberek nagyobb része rendbe tartja környezetét, virágoskerteket gondoz.

- Az önkormányzat városrendezési, -fejlesztési és környezetvédelmi bizottságának elnökeként a város egészére rálátással van.


- A város összességére jellemző az, hogy csak azokat a célokat tűzzük ki, amit meg tudunk valósítani. Ilyen a városközpont szépítése, rendbetételének befejezése. Ebbe beletartozik a Petőfi Szálló, és a mellette lévő úgynevezett "gólyásház". Továbbá a Kossuth utca forgalmi rendjének felújítása. Öt körforgalmi csomópont kialakításában gondolkodunk, két ütemben. Ez az egész világon elfogadott, ennél jobb forgalomcsillapítást és forgalomszervezési megoldást még nem találtak ki. Azzal együtt elkészül egy kerékpárút, valamint parkolóhelyek kialakítása is a feladatunk.

- Visszatérve a körzetére, mi az, amivel még jobbá szeretné tenni a választók közérzetét?

- Nagyon szeretném, ha itt is elindulna a csapadékvíz-elvezetés, az árkok felújítása. Arra van esély, hogy legalább a főgyűjtők felújítása megtörténjen. A további munkálatok a következő ciklusra maradnak.

Lovas József


<<< Vissza