<<< Vissza

A legjobb nyolc között

2004. november 19.

 
Az NB I-es női Szentesi Futsal Klub csapata számára befejeződött az alapszakasz. A továbbjutást eldöntő utolsó fordulót a dr. Papp László Sportcsarnokban rendezték. A záró forduló előtt a csapat a tabella harmadik helyén állt. A továbblépés lehetősége óriási teherként nehezedett vállukra. Ez a nagy nyomás szinte megduplázta lelkesedésüket, akarásukat. Meg is lett az eredménye, a záró körben három mérkőzésből kilenc pontot szerezve csoportelsőként jutottak a nyolc közé.
Az első ellenfél a tabellát vezető Pécs volt. A két továbbjutásra esélyes csapat küzdelméből a szentesiek 4-1-re legyőzték a Baranya megyei gárdát. A hazaiak nem ismertek elvesztett labdát. Nagyszerű mérkőzést láthatott a mintegy 150 néző. A gólokat Bacsa (2), Csonka és Milovanovics szerezték.

A második mérkőzés a csoport utolsó helyén álló Tatabánya ellen volt. A 7-1-es szentesi győzelem önmagáért beszél. A forduló utolsó mérkőzése a hazaiak szempontjából ki-ki meccs volt, a vesztes nem jutott tovább. Az ellenfél Tolna együttese volt. A szentesi hölgyek hatalmas iramot diktáltak, közönségszórakoztató játékot láthatott a publikum. A sípszó után a Szentesi Futsal Klub játékosai örülhettek. Az eredményjelzőn ez volt látható: Szentes-Tolna 4-1. Ezzel a győzelemmel a hazaiak csoportelsőként jutottak a legjobb nyolc közé. A gólokon Milovanovics (2), Becsei, Bacsa osztozott. A mérkőzésen a következő összeállításban léptek pályára a hazaiak: Balázsné-Körmöczi, Juhász, Siha, Bacsa, Milovanovics, Baksa, Csonka, Becsei, Magyar (kapus), edző Szél István. A tabellán az első helyen a Szentesi Futsal Klub (26) áll.

Az edző a mérkőzések végén így értékelt: - Az esélylatolgatáskor is tudtuk, hogy nehéz csoportba kerültünk. Újra kellett építeni a csapatot. Igazából akkor sem lettem volna nagyon elkeseredve, ha nem jutunk tovább ebből az ötösből. A lányok lelkesedése és a szívünk vitt bennünket tovább. Az utolsó fordulón bebizonyították, hogy ebben a csapatban vannak még tartalékok. A legjobb nyolc között bármi lehet. Az még nehezebb lesz. A továbbjutást én már sikernek könyvelem el ettől a fiatal együttestől.

Tóth Antal, a Szentesi Futsal Klub elnöke: - Nagyon rossz startot vettünk. Most nagyon örülök, hogy a lányoknak sikerült a továbblépés. Minden jó, ha a vége jó.

D. V. Z.


<<< Vissza