<<< Vissza

Két év mérlege...

2004. november 19.

 
Geréné Dunaháti-Vas Márta a 13-as választókörzet önkormányzati képviselője vagyok. (Nagyhegy, Kajánújfalu, Belső-Ecser, Veresháza) 1998 óta dolgozom a szociális és egészségügyi bizottságban, 2002 óta a baloldali összefogás megválasztott képviselőjeként.

A 2002-es választáskor ígéretet tettem a körzetemben lévő utak járhatóvá tételére. A SAPARD-program keretén belül pályázatot nyertünk a Szeszfőzde-dűlő aszfaltozására, valamint a veresházi bekötőút felújítására, aszfaltozására, ami tavasszal valósul meg.
A kunszentmártoni útszakasz forgalmának rendezése is célkitűzéseim

között szerepelt, ami mára megvalósult. A lakosság kérése volt a sebességkorlátozó táblák kihelyezése a biztonságosabb közlekedés érdekében. Ugyanezen a részen kértem, hogy az útmenti szakaszt tisztítsa meg, és pótolja a fákat a Közútkezelő Kht. A fásítás megtörtént, az önkormányzat és a Közútkezelő Kht. együttes munkájával. Az idén nyáron kérésemre megvalósult a Nagyhegy 409. sz. zugban a közvilágítás, ami 6 családot érint. A Kispaté-dűlő ivóvízhálózatának kiépítése ügyében a nyáron mértem fel az igényeket. A pályázatot márciusban nyújtja be az önkormányzat, és reményeim szerint 2005 nyarán megkezdődhet, 40 ezer forint önrész vállalással az ivóvízvezeték kiépítése.
Folyamatban van a Garázs-dűlő északi ágának gázvezeték kiépítésére az igények felmérése.

A Nagyhegy-széli út melletti erdő pótlására pályázatot nyújtott be az önkormányzat, amit 2005 tavaszán bírálnak el, remélem kedvezően. Ez mintegy 250 nagyobb méretű fa telepítését tenné lehetővé.

2003 januárjában több képviselőtársammal interpellációt nyújtottam be, hogy a Felsőpárton a CBA áruházhoz helyezzenek ki bankautomatát, elutasították a bankok. 2004-ben újra benyújtottam, erre már ígéretet kaptam, hogy felülvizsgálják kérésemet a közeljövőben. Ezen kérés 4 választókörzetet érint és úgy gondolom ez a szolgáltatás megilleti a Felsőpárton élőket is.

Tavaly óvónőként interpelláltam a fürdő jegyárainak drasztikus emelése miatt. A nagycsoportos óvodások érdekében eljárt polgármester úr, és a 275 forint helyett 70 forintot fizetnek alkalmanként a szülők az úszásoktatásért.

Veresháza tanyáin élőket ez év augusztusában jégverés érte, a képviselői szemle alkalmával a tűzoltóság segítségével felmértük a károkat és a polgármester segítségével a rászorulók gyorssegélyhez jutottak.

Kajánújfaluban az elmúlt időszakban megvalósult a rendszeres lomtalanítás, a gyermekek kaptak a pályára két futball kaput, az autóbuszvárót helyreállították, a lakosság kérésére a Vekerparti utcában a tehergépjárművek forgalmát korlátozták. A Nádudvari utcában pótolták a hiányzó közvilágítást. A téli időszakban a gyermekek részére a volt iskola épületében biztosítunk helyet a szabadidős tevékenységeknek szülői felügyelet mellett. 2003-ban szerveztem "Falunapot" főzéssel egybekötve, ahol a polgármester és az alpolgármester is részt vett.

A körzetemben élő emberek aprónak tűnő, de komoly gondjain segítettemés a jövőben is segíteni kívánok. Fél évente tartok lakossági fórumokat a körzetekben. A legközelebbi november 29-én, hétfőn 17 órakor lesz a volt nagyhegyi pártházban.

Az elkövetkezendő két évben nagy hangsúlyt fektetek a Nagyhegy-széli út megszélesítésére vagy kerékpárút kiépítésére. Tudom, hogy egy képviselőnek mindig lesz dolga, körzetemben rengeteg elvégzendő feladat vár még rám és igyekszem, hogy ezek megvalósuljanak. Mindent meg fogok tenni, hogy a 13-as választókörzet, ami a város szélén és külterületen helyezkedik el, fejlődjön.

Nagyon örülök annak is, hogy a körzetemben él több külsős bizottsági tag, akik segítik és segíthetik munkám.

Geréné Dunaháti-Vas Márta
13-as választókörzet önkormányzati képviselője


<<< Vissza