<<< Vissza

Új autók a kistérségben

2004. november 5.

 
Jelentősen csökkenhet az önkormányzat forráshiánya. A költségvetési rendelet módosítása kapcsán elhangzott vitában Szirbik Imre polgármester kijelentette: év végére ez a hiány százmillió forintra mérsékelhető. Megtudtuk azt is, hogy az önkormányzat intézményeitől nem vonják el a többletbevételt, hanem saját céljaikra fordíthatják.

Ez idáig úgy tűnik, nem kell hitelt felvennie fejlesztési célra a városnak. Halmai László szerint a többlet keretbevételek úgymond alulméretezettek. Rébeli Sz. Tamás úgy is, mint a sportbizottság elnöke az ausztráliai vb-re induló Szilver táncegyüttes versenyzőinek kért támogatást. (Mint kiderült, egy páros utazási költségét fedező 1 millió forint már rendezve van.) Nem szavazta meg a testület a képviselő által szóban beadott indítványt: az egyházi iskolák úszás-kiegészítésére kért támogatást, valamint a Dózsa ház (a táncegyüttes itt tartja próbáit) parketta felújításának ez évi munkálatait. Szintén Rébeli Sz. Tamás érdeklődött a közbeszerzési eljárások lebonyolításáról. Szirbik Imre polgármester szerint érdemes lesz szerződtetni tanácsadót (csak a képviselő-testület hozzájárulásával foglalkoztathatnak szakértőt), mivel az első eljárásban a csatornaprogram kivitelezésére közzétett felhívást is megtámadták a közbeszerzési tanácsnál.

A polgármesteri hivatal le kívánja cserélni sokat futott autóit. A két gépkocsi 300 ezer kilométert tett meg ez idáig, s a felújításuk sokba kerülne. A polgármester egy olyan kedvező akcióról számolt be, amelybe a Szentes Kistérség Többcélú Társulás is bekapcsolódhat a Belügyminisztériumtól nyert központi forrás felhasználásával. Az év végéig a város környéki községekkel együtt szereznének be összesen 11 autót (terepjárót, iskola- és minibuszt, valamint ételszállító kocsit).


<<< Vissza