<<< Vissza

Őszi-tavaszi faültetés
Zöldrovat

2004. november 5.

 
A kertépítészeti terveknek megfelelően november második hetében elkezdődnek a faültetések és a fakivágások munkálatai. Ezekre a munkákra Szentes Város Önkormányzata pályázatot írt ki.

Az első baltacsapástól - az utolsó fa ültetéséig ránk köszönt a tavasz. Az igazán szép őszi napokat kihasználva annyi fát telepítünk, amennyit az időjárás megenged. A többi fa ültetésére tavasszal kerülhet sor.

Négy jelentős helyszínről van szó: Klauzál utca, Kossuth utca, Örvény sor, Kurca- part (az Eszperantó-Kutató híd közötti szakasz/, valamint a Széchenyi liget.

A Klauzál utcán kivágásra kerülnek az öreg, beteg gesztenyefák. Sokak szívéhez hozzánőttek az idők folyamán ezek a fák, de tudomásul kell vennünk, eljárt felettük az idő. Nagy részük "állva halt meg", illetve oly erősen fertőződtek, hogy mentésükre nincs mód, csak beteggé teszik az új telepítéseket is.
A ligetben csak néhány kiszáradt fa kerül kivágásra, nagyobb hangsúlyt kap a telepítés, mely 110 db új fa elültetését jelenti.

A Kossuth utcán a fák 2003. évben már megkezdett leváltása folytatódik. Azok a példányok kerülnek kivágásra, amelyek tavaly kiszáradtak.

A Kisér Örvény sori részen szinte minden fűzfa kipusztult a só hatására. Ezek a fák kitermelésre kerülnek, majd új telepítés kerül a helyükre. A part beomlás veszélyének elkerülése végett a kivágott fák tuskói a helyszínen maradnak.

Jövő évben ezen a Kurca parti részen is rendezzük a partot, így tovább folytathatjuk sétánkat az Eszperantó hídtól-a Kutató hídjáig.


<<< Vissza