<<< Vissza

Egy utalványon érkezik a pénz
A nyugdíj és a járadék kifizetéséről

2004. november 5.

 

November hónapban egyidejűleg több (az adott ellátásra való jogosultságra figyelemmel), a nyugdíjasokat/járadékosokat érintő intézkedés lesz. Első lépésként a nyugdíjak, valamint egyes nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások 2004. november 1-jétől történő egy százalékos kiegészítő emelésére kerül sor. November 1-jétől az ellátások már emelt összegben kerülnek folyósításra, a 2004. január 1-jétől legfeljebb 10 hónapra visszamenőlegesen járó emelési különbözettel együtt.

Második lépésben a 25 százalékos mértékű özvegyi nyugdíjak 30 százalékos mértékre történő emelését ejtik meg, szintén november 1-jei hatállyal. A nyugellátásokra vonatkozó harmadik intézkedés a nyugdíjakkal összefüggő tizenharmadik havi nyugdíjrész novemberben esedékes - a 2004. május hónapban utalt "53. heti" nyugdíj betudásával megillető - különbözeti összegének (az úgynevezett "54. heti" nyugdíjnak) a kifizetése.

A november havi - az arra jogosult esetében a 25 százalékos mértékű özvegyi nyugdíjak 30 százalékos mértékre történő emelését is tartalmazó - emelt ellátásukat és a 2004. január 1-jétől október 31-éig terjedő időre visszamenőlegesen járó emelési különbözet, valamint a tizenharmadik havi nyugdíjrész november hónapban esedékes összegét - a korábbi évektől eltérően - nem külön részletekben, hanem együttesen, egy nyugellátási utalványon kapják kézhez.

Az utalványon - jogosultságtól függően - külön-külön feltüntetésre kerül a jogosultat megillető emelt összegű november havi nyugdíj, az emelési különbözet, valamint a tizenharmadik havi nyugdíjrész esedékes különbözeti összege. A postai utalásban részesülők november hónapban a posta által meghatározott kifizetési napon vehetik kézhez ellátásukat.

Az ellátásban részesülők egyedi kérdéseikkel a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságot (Budapest 1820, telefon: 06-1-350-0155, 06-1-350-2355, 06-1-350-2755) kereshetik fel. A tájékoztatók, az igényléshez szükséges nyomtatványok, egyéb információk a főigazgatóság honlapján (www.onyf.hu) elérhetők.


<<< Vissza