<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2004. október 15.

 
Kolozsvári gulyás

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg marhalábszár, vöröshagyma, 40 dkg burgonya, 30 dkg kelkáposzta, 4 evőkanál étolaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál lecsó, só, pirospaprika, köménymag.

Elkészítés: A marhahúst kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk és olajban üvegesre pároljuk. Közben a burgonyát a húshoz hasonló nagyságú kockákra vágjuk, a káposztát pedig cikkekre szeljük. A megpárolt vöröshagymához hozzáadjuk a paprikát, ráöntünk kb. fél deci vizet, ezután hozzátesszük a húst, a fokhagymát, a köménymagot. Sóval ízesítjük, a lecsót is hozzáadjuk. Pár perces pirítás után kb. fél liter vízzel félig puhára pároljuk. Ezután beletesszük a burgonyát, a káposztát és készre főzzük.

Joghurtpuding

Hozzávalók 4 személyre: 2 dl joghurt, másfél dl tejszín, 15 dkg mandarin, 8 dkg kivi, 2 csomag zselatin, édesítőszer, citromlé.

Elkészítés: A zselatint hideg vízbe áztatjuk, a mandarint gerezdekre szedjük, a kivi közepéből négy szeletet vágunk, a maradékot apróra kockázzuk. Négy pudingformát kibélelünk: az aljára kiviszeleteket, az oldalára mandaringerezdeket teszünk. A joghurtot összekeverjük az édesítőszerrel, kis citromlével. A zselatint kevés forró vízben feloldjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a zselatinnal meg a maradék gyümölccsel együtt a joghurtba keverjük. A masszát szétosztjuk a formákba, három órára a mélyhűtőbe, majd ezt követően két órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor forró vízbe mártjuk és tányérra borítjuk. Jó étvágyat!


<<< Vissza