<<< Vissza

Hamis volt a húszezres
Négyszáz ezres kár a fóliában

2004. október 15.

 
Négyszáz liter gázolajat loptak el keddre virradóra Kajánújfaluban két mezőgazdasági gépből. A kár kb. 90 ezer forint.

Ótompaháton feltörtek egy autót, melyből autóstáskát vittek el a tolvajok. A táskában készpénz és okiratok voltak. Mivel közeledik a Mindenszentek ünnepe, nagyon sokan látogatnak majd a temetőkbe. A gépkocsi-feltörések száma ezekben a napokban különösen megnő, ezért - bár a rendőrség fokozott figyelmet fordít a temetők környékének ellenőrzésére - arra kérnek mindenkit, hogy a járművek utasterében táskát, pénztárcát, szatyrokat ne hagyjanak, mert a tolvajok pontosan ezekre vadásznak.

70 ezer forint értékű kígyóuborkát vittek el ismeretlenek egy alsóréti fóliasátorból. A tettesek olyan vandál módon szedték meg a töveket, hogy azok nagy része teljesen tönkrement, az ezzel okozott kár pedig eléri a 400 ezer forintot.

Továbbra is válogatás nélkül lopják a kerékpárokat a városban. Ezúttal a hétvégén csak a Szabadság térről négy lezárt bringát vittek el ismeretlenek.

Szintén egy hete történt, hogy hamis húszezresekkel fizettek két szórakozóhelyen városunkban. Akkor, ott nem vették észre a hamisítványokat, csak később derült ki a csalás. Egy bankjegyvizsgáló berendezés kb. ezer forintjába kerülne az üzletek, vendéglátóhelyek tulajdonosainak...

Végül pedig egy érdekes lopásról. Egy közös használatú padlásról tangóharmonikát lopott el egy férfi. A fiatalember természetesen nem művészi indíttatásból cselekedett, őt inkább az anyagi haszonszerzés motiválta, a hangszeren ugyanis szeretett volna némi készpénzért gyorsan túladni.

H. V.


<<< Vissza