<<< Vissza

Állatok világnapja

2004. október 15.

 
A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában az állatok világnapjára és Assisi Szent Ferencre emlékezve játékos vetélkedőt rendeztek október 8-án.

A résztvevő osztályoknak nemcsak az állatok világában kellett kalandozniuk, hanem ismerni kellett Assisi Szent Ferenc életét is. A verseny állomáshelyei nem csak az iskola területén voltak, hanem a Kurca partján is.

Az első feladatok között a gyerekeknek állat- és madárhangokat kellett felismerniük, melyet kazettáról hallottak. Második állomásra érkezve pedig öt perc állt rendelkezésére az osztálynak, hogy az összevágott állati képeket kirakja, és felismerje a rajta található állatot.

Ha ezzel megvoltak, akkor irány a Kurca-part. Itt Assisi Szent Ferenc életéből kaptak keresztkérdéseket, amelyekre jöttek is válaszok, és jöttek is a plusz pontok.

Egy másik Kurca-parti állomáson, pedig találós kérdésekre kellett felelni, amelyek az állatvilág állataival voltak kapcsolatosak. Az Eszperantó fahíd szomszédságában található bokrok viszont jó búvóhelynek számítanak, amelyet a feladatok kitalálói jól kihasználtak, mert papírból kivágott állatokat rejtettek az ágak közé.

Vidovics Ferenc


<<< Vissza