<<< Vissza

Gondolatok

2004. október 15.

 
Megfigyelheted: a gyűlölködők a bosszúvágyók talán kivétel nélkül üres alacsony szellemiségű és üres lelkű emberek. És ez nem minden: nem kevés számban akadnak közöttük olyanok, akik kereszténynek mondják magukat. Nem tudják, hogy a keresztyénység lényege a megbocsátó szeretet. Jézus azt tanította a Hegyi Beszédben, hogy a "jövő a békesség emberéé."

Egy idő óta mintha felborult volna a természet megszokott rendje: minden szélsőségesen történik benne: aszály és árvíz, jégverés sújtja a természettől függő családok életét. Az ember maga alig tud tenni ellene. Egyetlen vigaszuk az lehet, hogy a természet ura az az Isten, akit így szólíthat az ember: "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy." Ő ad erőt és reményt. Akit megsebez, azt meg is gyógyítja.

Az iskola mellett nélkülözhetetlen a családi nevelés is. De családi nevelés csak ott folyhat, ahol az apa férfi-mintát ad, az anya óriási, szeretettel teli szív, a nagyszülők pedig a megértő mosolyt kínálják. Ők együtt a család.

Egy szép mesterség gyakorlásához szorgalom és ügyesség kell, egy hivatás betöltéséhez szárnyaló szellem és kifogyhatatlan érdeklődés kell. És belső kényszer.

A rekord szó a sport világában a korábbi csúcsokat meghaladó teljesítményt jelöli. Örömöt, sikert jelentő szó. Éppen ezért elhibázott dolog árvíz esetében rekord vízállásokat emlegetni.

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza