<<< Vissza

Kilencven iskolából

2004. október 8.

 

Ötödik alkalommal rendezik meg a Minitenisz Bajnokságot az országban. Az idei verseny házigazdája, a Mindennapi testnevelés elnevezésű programba is az elsők között bekapcsolódott Kiss Bálint Református Általános Iskola. A bajnokság főszervezője az intézmény pedagógusa, Szegedi Zoltán.

Az általános iskolák öt évvel ezelőtt fogtak össze országszerte és szervezték meg az első Minitenisz Bajnokságot az alsó tagozatos gyerekeknek, azzal a nem titkolt céllal, hogy a versenyeken sikeresen szereplő diákokat később egyesületbe szervezve biztosítsák a tenisz sportág utánpótlását, mondta Szegedi Zoltán.

Az ötlet megszületésekor harminc oktatási intézmény csatlakozott a programhoz. A játék a normál pálya méretének a negyedén zajlik, ami egy 13 x 5,5 méter nagyságú és 0,75 centiméter magasságú küzdőteret jelent. A mérkőzések folyamán felváltott adogatással játszanak a gyerekek, a megmérettetés tizenöt pont eléréséig tart. Ez nagyjából öt perces meccseket jelent, hiszen a kicsi elsősök labdamenetei még nagyon rövid ideig tartanak, a harmadik-negyedik osztályosok azonban már tizenötöt is tudnak ütögetni egymással, magyarázta a pedagógus.

A Kiss Bálint Református Iskolában húsz alsó tagozatos gyermek teniszezik, most tizenöten indulhatnak a mini pályás versenyen, de akad olyan tanulónk, aki már nagypályás versenyeken is indul, emelte ki Szegedi Zoltán , aki a versenyre az ország kilencven iskolájának teniszező tanulóit várja október 16-án. A délelőtt tíz órakor kezdődő sporteseménynek a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok ad otthont.

N. A.


<<< Vissza