<<< Vissza

Itthon maradt a kupa

2004. szeptember 24.

 
Képünkön: A kupát Szebeni Zoltánnak Károlyi László a Legrand Rt. vezérigazgatója adta át.

Hazai győzelemmel zárult a XIII. Legrand-kupa nemzetközi férfi vízilabdatorna, amelyet az elmúlt hétvégén rendeztek a ligeti sportuszodában. A házigazda Legrand-Szentes csapatán kívül a Galatasaray, az Újvidék, a Nagyvárad, a Szabadka és a Szolnok együttesei tették teljessé a mezőnyt. A vendéglátók nagyszerűen meneteltek, hiszen a nyitónapon 8-5-re verték a Szolnokot, szombaton 7-5-re a Galatasarayt, 9-7-re az újvidékieket. Vasárnap délelőtt ugyan becsúszott egy kellemetlen vereség a nagyváradiak ellen (2-6), ám a kora esti 10-5-ös győzelem a szabadkai alakulat ellen a tornagyőzelmet jelentette. Vidumanszky László, a Szentes edzője szerint remekül illeszkedett a felkészülésbe ez a torna, amelyen végre éles helyzetben is gyakorolhatták a kétkapus játékot. A mester a vasárnapi vereség miatt meglehetősen bánatos volt, illetve a két center sérülése is fejtörést okozott neki. Józsa Tibor játékát viszont pozitívan értékelte, csakúgy mint azt, hogy úszógyorsaságban az egri tornához képest már többet mutatott a csapat. Természetesen akad még korrigálni való, erre azonban még lesz idő a bajnokság kezdetéig.

Érdekesség, hogy a szentesi csapatban a hazai centerek sérülése miatt játéklehetőséget kapott a mindössze 16 és fél éves Hegedűs István. A Szentes a hétvégén Magyar-kupa mérkőzéseket játszik. A sorsolás szerint a Legrand-Szentesi VK csapata a VSC, a MAFC és a Bánki Donát gárdáit látja vendégül. Szombaton délelőtt 10 órakor a Szentes a Bánki Donáttal, 17 óra 15 perckor a BVSC-vel, vasárnap 11 órakor pedig a MAFC csapatával mérkőzik a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikéért.

A XIII. Legrand-kupa végeredménye: 1. Legrand-Szentesi VK., 2. Galatasaray, 3. Szolnok, 4. Novi Sad, 5. C. S. M. Oradea, 6. Sportak Subotica. A torna gólkirálya: Georgescu Ramiro (Oradea), a legjobb szentesi játékos (Soós László-emlékdíj): Józsa Tibor. A Mikó József edzői emlékdíjat Lukács Dénes, a Szolnok trénere kapta.

H. V.


<<< Vissza