<<< Vissza

Most sem robbant bomba a laktanyában

2004. szeptember 24.

 
Művésztelepen érezték magukat a szentesi vasútállomáson azok a falfirkászok, akik a közelmúltban beüzemelt "UZSGYI" vonatokat rajzolták tele graffittivel. Szintén a MÁV-nak okoztak bosszúságot azok az ismeretlenek, akik a vasúti kocsikban található poroltókat ürítették ki.
Két-három hét óta folyamatosan növekszik a kerékpárlopások száma városunkban. Legutóbb négy nap alatt hat bringát loptak el a tolvajok.

Egy hete egy motorkerékpárt toltak el a tulajdonos házától, majd a járművet a Klauzál utcában felgyújtották.

A Berekháton egy piros MTZ 80-as traktort vittek el, a ráakasztott kétfejes ekével együtt. Ha bárki érdemeleges információval rendelkezik akár a motorégetéssel, akár a traktorlopással kapcsolatban, az a rendőrkapitányságon tehet bejelentést.

Hétfő reggel ismeretlen telefonáló hívását fogadták a II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár szolgálatosai. A telefonáló kártérítést követelt, majd jelezte, hogy ha délig nem kapja meg a kért összeget, akkor a parancsnoki épület mellett bomba fog robbanni. Később újra telefonált, és elnézést kért korábbi fenyegetéséért, ám ekkor a nyomozók már útban voltak érte Csongrádra. Kiderült, hogy ugyanarról a férfiről van szó, aki korábban szintén a laktanyát fenyegette meg robbantással. A nem is olyan ismeretlen telefonáló ellen közveszéllyel fenyegetés miatt indult eljárás.

Autót bérelt egy fiatalember, ám az otthon leparkolt gépkocsit nem ő, hanem sógora vitte el. A rokont a rendőrök igazoltatták, és mivel a tulajdonos nem neki adta kölcsön a járművet, ezért jármű önkényes elvétele miatt eljárást indítanak a sógor ellen.

Motoros találkozót tartottak néhány hete városunkban. A találkozó ideje alatt a szervező tanyájából elvittek egy veterán motorkerékpárt. Az URAL M73-as értéke megközelítőleg 300 ezer forint.

H. V.


<<< Vissza