<<< Vissza

Tesco, Lidl, Petőfi
Mi újság?

2004. szeptember 24.

 
Szirbik Imre polgármester legutóbbi sajtótájékoztatóján több témát is érintettek a jelenlévők. Alábbiakban az újságírók kérdéseire adott válaszaiból idézünk:

- Mikor és hol épül meg a Tesco áruház?

- Cégen belül a magyarországi döntés megvolt, szeptemberben születik meg az angliai határozat. Remélem, hamarosan információt is kapunk az angliai álláspontról. A rendelkezésünkre álló információ szerint Magyarországról az a variáció ment ki Angliába, amit a város képviselő-testülete egyhangúlag kért és támogatott: az áruház a város északi részén, a kijelölt kereskedelmi zónában kerüljön megvalósításra. Amennyiben megvalósul, úgy 200 fő munkahelyet jelent.

- És a Lidl?...

- A Lidl megkapta az építési engedélyt, az Ipartelepi út mellett, a MOL kúttal srégan szembe levő területen. Egy szomszéd fellebbezett, ügye a közigazgatási hivatalnál van, így az építési engedély nem jogerős. Ismereteink szerint a Lidl mindent megtesz annak érdekében, hogy a beruházást minél hamarabb megkezdje és üzembe is helyezze az áruházat. Nyitás után mintegy 30-40 főnek ad munkát.

- A Petőfi Szálló ügyében szeptember 20-án újabb tárgyalás volt Szegeden. Milyen eredménnyel végződött?

- Érdekes tárgyalás volt, nagyon rövid. A bíró rajta kívül álló okból nem tudta teljesíteni a feladatát. A Táblabíróság ugyanis előírta, hogy a FIK. Rt. vezérigazgatóját és engem együttesen kell, hogy meghallgasson. Szeptember 20-án délelőtt 9,15-kor ott voltam a bíró előtt, a vezérigazgató azonban most sem jelent meg a tárgyaláson. A bíró elrendelte rendőri elővezetését. Október 25-ére elhalasztotta a tárgyalást.


<<< Vissza