<<< Vissza

Hétvégén vizilabdatorna

2004. szeptember 17.

 
Az elmúlt hétvégén Egerben, a Fenstherm-kupán szerepelt a Legrand-Szentes férfi vízilabda-csapata, most pénteken, szombaton és vasárnap pedig hazai medencében szállnak medencébe Vidumanszky László tanítványai. A 13. Legrand Nemzetközi Vízilabda Torna előtt a gárda vezetőedzőjével arról beszélgettem, hol tart csapata a felkészülésben.

- Július 19-e óta készül együtt a csapat az október 23-án rajtoló bajnokságra -kezdte Vidumanszky László. - Két nagyobb részre osztottuk a felkészülési időszakot. Az első szakaszban hosszú távú úszások, szárazföldi, kondicionális edzések szerepeltek a programban. Most már egyre több mérkőzést játszunk, amelyek mind-mind a felkészülést szolgálják. Eddig elsősorban az erősítésre helyeztük a hangsúlyt, a labdás gyakorlások java még csak ezután következik. Hosszú a felkészülési időszak, a labdás edzésekre és a taktika kialakítására is lesz még időnk. Az a fontos, hogy alapos munkát végezzünk, ne kapkodjunk. Vannak még hiányosságok a játékban, ami a felkészülés jelenlegi szakaszában érthető. Ami jelenleg megoldásra vár, az a bekkek kérdése. Egyelőre csak Vígh Róbert aki rendelkezésünkre áll, mellé még egy játékost igazolnunk kellene, aki bevethető ezen a poszton. Ha ez nem sikerül, akkor a jelenlegi kereten belül kell megoldanunk ezt a problémát. Ami a hétvégi tornát illeti, igyekszünk minél jobb eredményt elérni. Szeretnék minden játékosnak játéklehetőséget adni. Azokat a dolgokat, amelyek Egerben már jól működtek, megpróbáljuk átmenteni az elkövetkező mérkőzésekre is, amiket pedig korrigálnunk kell, azt igyekszünk orvosolni. Minderre kiváló lesz ez a hétvégi torna.

A 13. Nemzetközi Legrand Vízilabda Tornán a házigazda Szentes mellett a Galatasaray, a Nagyvárad, a Szabadka, a Szolnok és a Szeged csapatai vesznek részt.

H. V.


<<< Vissza