<<< Vissza

Nem történt csoda

2004. szeptember 17.

 
Ahogy az várható volt, túl nagy falatnak bizonyult a Cső-Montage csapata a futsal NB I nyitómérkőzésén az elmúlt héten a Legrand-Szentes G.B.S.C. gárdájának. A mieink saját bőrükön tapasztalhatták, hogy legmagasabb osztályban más ritmusban játszik az ellenfél, különösen akkor, ha az történetesen a bajnoki cím egyik várományosa.

A fővárosiak rengeteget futottak labdával, labda nélkül, mindig ott álltak a szentesi labdarúgók sarkában, amikor pedig labdát szereztek, villámgyorsan kombinálva, néhány húzásból pillanatok alatt a hazai kapu előterébe érkeztek.

A vendéglátók hibáit azonnal és könyörtelenül gólra váltották, míg Koncz Zsolték a legnagyobb ziccereket is elpuskázták. Valószínű, hogy a Montage-nak lesz ennél nehezebb mérkőzése is a bajnokságban, nekik talán bemelegítésnek jól volt a derbi.
A 0-8 ellenére a szentesiek egy pillanatig sem adták fel a csatát, ezen az estén azonban semmi nem sikerült. Okulva és tanulva a látottakból a Legrand minden bizonnyal szerez még örömet lelkes szurkolóinak, akik a vereség ellenére tapssal köszönték meg a fiúk NB I-es bemutatkozását. Egy biztos: a helyzetkihasználáson mindenképpen javítania kell a csapatnak.

Szerencsi István csapatvezető az összecsapás után úgy nyilatkozott, hogy játékban nem voltak olyan rosszak, mint az eredmény mutatja. Nagyon szerettek volna bizonyítani hazai közönség előtt, ettől kissé idegesen játszott a gárda, a lehetőségeket pedig nem sikerült gólra váltani, még büntetőből sem. A csapatépítés elején tart a Legrand, néhány mérkőzésnek még el kell telni, míg igazán csapattá érik a Szentes.

A hét eleji, Vasas elleni fővárosi bajnokin már gólokban is megmutatkozott, hogy nem rossz csapat a Legrand. Koncz révén megszületett az első NB I-es találat, a mieink 4-3-ra vezettek kilenc perccel a vége előtt, ám végül figyelmetlenség, kapkodás és egyéni hibák következtében mégis fordítani tudtak az angyalföldiek, és 6-4-es győzelmükkel otthon tartották a három bajnoki pontot.

A Legrand Szentes-G.B.S.C. hétfőn 19 órakor a Békéscsabát fogadja a dr. Papp László Sportcsarnokban, talán ekkor már az első NB I-es győzelemnek is örülhetünk.

H. V.


<<< Vissza