<<< Vissza

Fogadás az olimpikonoknak

2004. szeptember 17.

 
Képaláírás: Tanár urat diákjai is örömmel fogadták. (Fotó: Vidovics)

Több százan gyűltek össze szeptember 12-én a Kossuth téren, hogy köszöntsék azokat az olimpikonokat, akik Szentest képviselték a XXVIII. ötkarikás játékokon, illetve üdvözöljék Cseuz Lászlót, aki ezen a napon érkezett haza athéni útjáról. A díszemelvényhez elsőként érkezett Szremkó Krisztina, a hatodik helyet szerzett női vízilabda-válogatott oszlopos tagja. A sorban a következett Csendes Zoltán, a St. Jupát SE Athént megjárt kerékpáros ötös fogatának képviseletében. A megjelent olimpikonokat Szűcs Lajos alpolgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja köszöntötte: - Végig izgultuk a női vízilabda-mérkőzéseket a játékok ideje alatt. Nem ő tehet arról, hogy nem hozták azt az eredményt, amit tőlük vártunk. De ez semmit nem von le abból, hogy Szentes városának volt egy olimpikonja, s remélhetőleg lesz majd négy év múlva is - mondta Szremkó Krisztinához fordulva. Következtek a sorban azok a bátor és merész fiúk, akik vállalták, hogy elkerekeznek Athénba. Az előttük álló négy év elég lesz arra, hogy felkészüljenek a kínai olimpiára. Én úgy hiszem, hogy a magyar sportolók öregbítették hazánk hírnevét - jelentette ki az alpolgármester.

Köszöntötte a sportolókat Farkas Sándor országgyűlési képviselő, a MOB tagja is:

- Ritkán adódik olyan pillanat, amikor ennyi kiválóságot köszönthetünk a nemzeti sportvárosban. Szólni kell Tóth Noémiről is, aki szintén szentesi, és élete nagy álmát valósította meg. Igaz az olasz válogatott színeiben jutott az olimpiai aranyhoz, de szentesinek tartja magát.

Farkas Sándor üdvözölte még Szremkó Krisztinát és Csendes Zoltánt is, valamint négy társát, akik végig tekerték fél Európát. Minden emberi teljesítmény csúcsára jutottak. Dömsödi Gábor, Fabulya Pál, Valkai Zsolt és Vincze Mihály hallottuk a névsort.

Hatalmas taps fogadta a beígért időben a Kossuth térre megérkező Cseuz Lászlót.

- Örülök és tisztelettel köszöntelek, hogy itthon vagy - kezdte köszöntőjét Szűcs Lajos alpolgármester. Majd így folytatta: - Úgy látom nagyon jó erőben, egészségben vagy. A fiatalos lendületedet látva Pekingbe is elfogsz menni.
Cseuz László a következőket mondta: - Nagy öröm számomra, hogy ennyi ember itt van. Örülök, hogy újra Szentesen lehetek. Köszönöm a jó kívánságokat, a sok-sok sms-t. Köszönet a megható ünnepségért és fogadásért.
Farkas Sándor országgyűlési képviselő a következőket mondta: - Kedves barátom! Kedves Laci! Te egy olyan teljesítményt nyújtottál, amire nagyon kevés ember képes. Itt Szentesen is, Magyarországon is, mondhatnám az egész földkerekségen. Már négyszer bebizonyítottad, hogy az emberi teljesítmény, a kitartás, az elszántság szükséges ahhoz, amit te véghez vittél Szentes városának lakójaként, barátunkként. Ez a teljesítmény minden fiatal és idősebb számára példaértékű. Akik itt most összejöttünk adjon annyi erőt még, hogy a gondolataidat, terveidet folytasd tovább. A fiatalok pedig, minél többen, kövessenek. Cseuz László érkezésekor, illetve az olimpikonok köszöntésekor Szirbik Imre polgármester nem tartózkodott a városban, de a technikának köszönhetően a jelenlévők hallhatták köszöntő szavait: - Kedves olimpikonok! Örülök annak, hogy Szentes hírnevét messze földre elvíve, városunknak sok örömet szereztetek. Távolból köszöntelek mindannyiótokat, s kívánom azt, hogy jó egészségben, sportszerű élettel további olimpiák résztvevőjeként is magatok örömére és a város dicsőségére továbbra is sportolhassatok.

Öröm volt látni, hogy a Horváth Mihály Gimnázium 10. D osztály tanulói is tiszteletüket tették osztályfőnökük Athénból való visszatérésén.

Dr. Bácskai Mihályné a gimnázium igazgatónője, következő szavakkal köszöntötte az iskola testnevelő tanárát: - Nagyon büszkék vagyunk rád. Az iskola eddig eldöcögött, de holnaptól ezerre kapcsolunk.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza