<<< Vissza

Tizenöt éves zsarolót fogtak

2004. szeptember 17.

 
Zsarolás miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen, aki levélben fenyegetett meg egy helybéli lakost. A zsaroló a "Maffia Hungarica" nevű szervezet nevében követelt 100 ezer forintot, amelyet egy általa megjelölt helyen kellett volna elhelyeznie a sértettnek. A levélben még az is szerepelt, hogy a rendőrséget semmiféleképpen ne értesítse a zsarolt férfi, különben az életével fizet. A sértett ennek ellenére jelezte a dolgot a nyomozóknak, akik vasárnap délben a pénz átvételekor elfogták az elkövetőt a Petőfi utcán egy telefonfülkénél. A tettes mindössze tizenöt esztendős...

Büntetőeljárás indult egy vidéki fiatalember ellen, aki az elmúlt héten a Panoráma kávéházban lefejelt egy másik vendéget. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést, orrcsonttörést szenvedett. A férfi ellen súlyos testi sértés miatt indult eljárás.

Az egyik helybéli lakóházba surrantak be ismeretlenek az elmúlt hétvégén. A tolvajok annak ellenére vittek magukkal mobiltelefont, bankkártyát és készpénzt, hogy a ház tulajdonosai otthon tartózkodtak.

Már lakóházból is lopják a kerékpárt a tolvajok. Egy 10 év körüli fiú a kapun belül lévő bringát vitte el egy ház udvarából.

Kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás egy fiatalember ellen, akinél az igazoltatása során találtak "anyagot" a rendőrök.

Zsarolás és hamis vád büntette miatt indult eljárás két szentesi fiatal ellen, akik úgy szerettek volna pénzt szerezni egyikük édesapjától, hogy azt állították, hogy az apa saját gyermekével létesített nemi kapcsolatot. Minderről - elmondásuk szerint - fényképekkel is rendelkeznek. Az apa mindezt jelezte a rendőrségen, a nyomozók ezt követően hivatalból vérfertőzés bűntette miatt is megindították az eljárást. A nyomozás során később tisztázódtak a körülmények, és kiderült, hogy a két személy kitalált történettel állt elő.

H. V.


<<< Vissza