<<< Vissza

Dr. Demeter Attila az új elnök
Tisztújítás után az MSZP

2004. szeptember 17.

 
Októberben tartja tisztújító kongresszusát a Magyar Szocialista Párt. Az országos kongresszust megelőzendő, a párt egyes helyi szervezeteinél szintén tisztújításokra kerül sor. Szentesen szeptember 8-án tartottak taggyűlést, melyen
Papp István elnök számolt be a végzett munkáról. Lapértesülés szerint a kritikus hangvételű beszámolót követően a tagság a párt kistérségi kapcsolatteremtését gyengének minősítette.
Az elnökségben személycserék történtek. Papp István munkahelyi elfoglaltságára hivatkozva nem vállalta tovább a munkát, lemondott tisztéről. Helyére a tagság dr. Demeter Attilát választotta elnöknek. A vezetőségben továbbra is bizalmat kapott Kiss Lászlóné, a párt irodavezetője, Geréné Dunaháti-Vas Márta óvónő és Perczel Olivér tanár. Janó Tibor személyében új elnökségi tag kezdte meg a munkát a párt helyi vezetésében. Janó Tibor tanító beosztásban dolgozik a Deák Ferenc Általános Iskolában, mellette a Jövőnkért Alapfokú Iskola Művészeti Iskola igazgatóhelyettese, az oktatási intézményben a kerámia tanszakot vezeti. Az önkormányzat művelődési és oktatási bizottságának tagja. Megyei küldött lett Hornyik László és Kalmár Ferenc. Az országos tisztújító kongresszuson Szirbik Imre polgármester képviseli az MSZP helyi szervezetét.

Dr. Demeter Attila alapító tagja az MSZP-nek. Volt országgyűlési képviselő-jelölt, a helyi önkormányzat képviselő-testületének tagja, a jogi bizottság elnöke, az MSZP Országos Választmányának tagja. A napokban megtartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésekre válaszolva elmondta, előzetesen jelölőbizottság beszélgetett el a tagsággal. A megválasztott elnökön kívül még három személy neve szerepelt a jelöltek között.

- Törekvésünk az, hogy szervezeti struktúránk változáson menjen keresztül. Politikai arculatunkban fel kell mutatni azt a változást, miszerint pártszervezetünknek igenis van véleménye a helyi közügyekről. Eddig nem szólaltunk meg olyan alkalmakkor, amikor talán szükség lett volna. Ezen mindenképpen változtatni kell azzal is, hogy folytatjuk a várospolitikai programot, ennek a városnak fejlődnie kell - jelentette ki.

Nagy tisztelettel szólt Hiller István és Szili Katalin programjáról. Mint mondta, szerinte Hiller István az a jelölt, aki jól tud majd együtt dolgozni Gyurcsány Ferenc leendő miniszterelnökkel. Az MSZP elnökjelöltjei szeptember 23-án Szentesen is bemutatkoznak majd.

L. J.


<<< Vissza