<<< Vissza

Ökörsütés, főzőverseny az Aranykalászban

2004. augusztus 27.

 
Akik ismerik a Hegedűs család vendéglátói tradícióját, emlékezhetnek rá, majd húsz évvel ezelőtt a Delelőben már próbálkoztak ökörsütéssel. Azt követően (jó pár évvel ezelőtt) a strandon is, a sörfesztiválok idején. Ha úgy tetszik, az augusztus 20-ai rendezvényük már a harmadik a sorban. Valami érdekességgel akartak kiugrani - meséli ifjabb Hegedűs István.

- Az Aranykalász Kft. dolgozóival készítettük el az ökörsütést. Éjfélkor kezdtük, reggelre kész lett, hogy kisebb volt, talán elszámítottuk magunkat, aki délbe jött, az már csak a farát láthatta. A valamivel nagyobbnak 15-20 óra kell, hogy megsüljön. Így is ehetett belőle mindenki, aki akart. Azok, akik ebédkörül jöttek a látvány számukra elmaradt. Az lett volna az igazi. Jövőre erre is gondolunk.

Mint hallottuk, a rendezvény nagyszerű volt, sokan vettek részt rajta. Pedig párhuzamosan más rendezvények is csábították az embereket a városban.

A 21-ei főzőverseny abszolút új ötlet. A rendezők elsősorban családi, baráti társaságok jelentkezését várták. Ez így be is vált. Apa-fia, unokatestvérek, biztosítási szakemberek, vízilabdázók csapata nevezett, felnőttek, serdülők, ifjúsági korú gyerekek. Érdekes volt. Csak marhapörköltet lehetett főzni. A húst a szervezők állták. A fölállított sátorban zenekar játszott mindkét napon, jó hangulatban telt el az egész. A lényeg: az étel elfogyott mind az utolsó falatig. Jövőre is szeretnék megrendezni.

A Szent István-napi főzőversenyen 15 csapat vett részt. Helyezések: 1. Reál Csemege (Szentes), 2. Fábián László (Szeged), 3. Kinizsi 2000 Rt. (Fábiánsebestyén). Az Aranykalász étterem különdíját a Belvárosi favágók és a Szentes AIR csapatai nyerték. A Generál Providencia "Legszebb szakács" elnevezésű különdíját dr. Tóth Gyula, a "Póló serdülők" csapatának főzőmestere kapta. A Kinizsi 2000 Rt. díját a tűzoltóság csapata, míg a Fidesz MPSZ különdíját a "Cerberusok" érdemelték ki. Herold Péter és csapata által készített, kuriózum számba menő, a közönség ízlését is megnyerő ételkülönlegesség a főszervező által külön dicséretben részesült.


<<< Vissza