<<< Vissza

Kilencedik alkalommal jártunk Mesefalván

2004. augusztus 27.

 

Az első Mesefalva játszótábornak 1994-ben, Bükkszentkereszt adott otthont. Szilvásvárad, Túristvándi, Orfű, Parád, Pilisszántó, Pécsvárad után ebben az évben, augusztus 2-8-ig Nagyvisnyóra költöztünk.

A Kiss Bálint Református Általános Iskola szervezésében a város öt általános iskolájából most 64-en éltük át az együttlét csodálatos élményét. A régóta együtt táborozók ismerősként fogadták egymást, segítve az újakat a közösségépítésben.

A kirándulások, túrák során izmainkat, akaraterőnket tettük sikerrel próbára. Így jutottunk el a Lázbérci-víztárolóhoz, a Dédesi várhoz, Szarvaskő várának romjaihoz, Szilvásváradon a Szalajka-völgybe, nem hagyva ki az Istállóskő-i ősember-barlangot, az Erdészeti Múzeumot sem. Sétáltunk Egerben, a Jászberényi Állatkertben. Sok gyönyörű, látvány, érdekesség tárult szemünk elé.
Az éjszakai túrán megküzdöttünk a földi-darazsakkal.

A kicsi fiúk talán életükben először adtak szerenádot a lányoknak, kik meglepve, de boldogan fogadták.

Kézműves foglakozásainkon sok ajándék készült. A körmönfonással készült ékszerek, batikolt pólók, kendők színpompásan mutattak rajtunk.

A helyszín adta lehetőségek segítettek bennünket a keretjáték kidolgozásában. Az Európai Unió kapcsán népek meséi kerültek feldolgozásra, jó néhány ismerethez kapcsolódva.

Az egész hét a záró estre történő készülődés jegyében zajlott, ott csúcsosodott ki leginkább a hangulat. Színvonalas bemutatókat adtak elő a kiscsoportok, melyeken jót szórakoztunk. A nagyobbak találón karakterizálták a táborvezetőséget. Jó érzés volt látni a sok vidám arcot, hallani a boldog gyerekkacajt. Ugyanez az érzés ragadott magával, amikor a barátságfonal lassan, megfontolt üzenetek elhangzása közben kifeszült, s miközben egymáshoz szóltunk, igen meghatódtunk. A búcsú meghatározó élményévé vált ennek a tábornak is. Magába sűrítette az egy hetet, a régi táborokat, a barátságot, a kellemest vagy kellemetlent. Az őszinte könnyek, az elcsukló hangok mind azt jelezték, hogy fontosak vagyunk egymásnak.
A táborlakók nevében köszönöm a táborvezetőség munkáját, akik éjt nappallá téve azon tüsténkedtek, hogy ez az egy hét mindannyiunk számára jól sikerüljön. Nánási Attila, Nánásiné Seres Katalin (Koszta isk.), Boldizsár Józsefné (Klauzál isk.), Forrainé Garai Sz. Julianna (Kiss B. isk.), Rácz Szabó Mária, Szaszkó Benedek (Kecskemét).

Táborzáráskor hagyomány szerint, mindenki egy rá jellemző, találó kifejezéssel díjat kapott az emléklapjára.

Én a "Duracell"-díjat kaptam a gyerekektől, talán azért, hogy az elkövetkezendő jubileumi, X. Mesefalva tábort is legyen energiám megszervezni.
Rajtam nem múlik!

Almásiné Szaszkó Edit
táborvezető
Kiss Bálint Református Általános iskola


<<< Vissza