<<< Vissza

Kezdődik a tanítás

2004. augusztus 27.

 
Augusztus 30-án, hétfőn a Klauzál Gábor Általános Iskolában tartandó központi tanévnyitó ünnepséggel kezdetét veszi a 2004-2005-ös tanév. Az oktatási intézményben délután 5 órakor Szirbik Imre polgármester mond beszédet.

Másnap, augusztus 31-én a város többi általános iskolájában is megtartják a tanévnyitó ünnepséget. Így a Gróf Széchenyi István Általános Iskolában délután 4, a Petőfi Sándor, a Damjanich János tagiskola, a Szent Erzsébet Katolikus és a Kiss Bálint Református Általános Iskolákban délután 5, míg a Koszta József és a Deák Ferenc Általános Iskolákban este 6 órakor lesz a tanévnyitó ünnepség.

Az önkormányzat alapfokú oktatási intézményeiben idén 2008 diák tanul. A 9 első osztályba 205-en iratkoztak be eddig. A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolába 480 tanuló jár majd. Ebből 40-en most kezdik el az iskolai évet. Velük két osztályt indítanak. A Kiss Bálint Református Általános Iskolában 402 tanuló iratkozott be, ebből 51 elsős kezdi meg a tanévet, két osztályban.

Mint ismertes, a képviselő-testület még a tavaszi ülésén döntött arról, hogy a város ősszel csatlakozik az iskolatej akcióhoz. Lapunk értesülése szerint a helyhatóság a Milli termékeket gyártó cég ajánlatát fogadta el. A központi gyermekélelmezési konyháról viszik majd ki a tízóraival együtt a kétdecis tejet az iskolákba. A tanulók természetesen díjtalanul juthatnak az egészséges táplálékhoz, a tej beszerzési ára és az állami támogatás közötti különbözetet - előreláthatóan közel 6 millió forint - az önkormányzatnak kell kigazdálkodnia. Mint megtudtuk, az egyházak által fenntartott iskolák is bekapcsolódnak az iskolatej-akcióba.


<<< Vissza