<<< Vissza

Gondolatok

2004. augusztus 19.

 
Az olimpiai játékok sem feledtethetik velünk azt, hogy augusztus 20-a magyar népünk kétszeresen is lefoglalt napja, nagy ünnep, amelyet meg kell ünnepelnünk.

Első vagy Szent Istvánnak, első királyunknak köszönhető, hogy a korábban törzsekben élő nomád magyarok a Duna-medencében eggyé válva Európa népei által elfogadott, alkotmányos rendben élő, keresztény nemzetté váltak.

Ugyancsak augusztus 20-án ad hálát a magyar nép az új termésért és kéri Isten áldását a megtermelt új búzából sütött új kenyérre, hogy a gazdagnak-szegénynek a jövő aratásig mindennapi kenyerévé válhassék.

Visszatérve az olimpiai versenyekre, büszkék vagyunk azokra a magyar versenyzőkre, akik alapos felkészülés után már kitettek magukért és elért sikereikkel nemcsak maguknak szereztek világhírnevet, de helytállásukkal jó példát adtak azoknak, akik még ezután kerülnek sorra a vetélkedésekben.

Nem kell irigyelnünk azokat, akik Athénban nézhetik az olimpiai küzdelmeket, mert semmiről sem maradunk le: a rádió jóvoltából mindenről időben értesülünk, sőt a tévé révén közelről láthatjuk mindazt, ami minket érdekelhet, sőt a legérdekesebb jeleneteket megismételve többször is láthatjuk.

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza