<<< Vissza

Tó tündére, fürdő szépe
Egy hétvégén két koronát is nyert Nemes Krisztina

2004. augusztus 19.

 
Egyszer már szépségkirálynővé választották Nemes Krisztinát, de a szentesi lány a pár éve a Tőserdő Szépe-versenyen nyert koronája mellé szeretett volna még egyet. S lett belőle kettő! Előbb július 31-én Abádszalókon a Tisza-tó Szépe második helyezését és egy különdíjat nyert, ám augusztus 7-én, Gárdonyban már őt találták a legszebbnek: elnyerte a Velencei-tó Tündére címet. Egy nap múlva pedig a Fürdő Szépének választották Kiskunmajsán.

- Mindig figyeltem arra, hogy csak rangos, országos versenyeken vegyek részt - mondja Nemes Krisztina. A Velencei-tó Tündére elnevezésű verseny is nagyon komoly megmérettetés volt, a Maxima magazin szervezésében, modellügynökségekkel, sztárfodrászokkal. A magazin összeállítást is közöl az egyébként "szélfútta" szépségversenyről. - Nem sminkelhettük magunkat, a hajunkat is ők csinálták, s nekik tetsző ruhákat adtak ránk. Az egyéni szépséget akarták előtérbe helyezni, ahol nem az a lényeg, milyen "kence" van rajtunk, s kiegészítőt sem viselhettünk - meséli a profi körülményekről Krisztina. Igaz, ezeken a versenyeken egy alkalma sem nyílt, hogy számára előnyös ruhákban mutassa meg magát. Kiskunmajsán pedig az elmúlt két év második helyezései után idén mindenáron meg akarta szerezni a koronát. Erre a nyárra ezt a három versengést tűzte ki célul. A Fürdő Szépével egy időben zajlott a Magyarország Szépe elődöntője, melyre sajnos, ezúttal nem jutott el, ám úgy van vele, a kiskunmajsai strandon nyert korona kárpótolja. A koronákat meg is tarthatja. Az egyiket idén először nem fémből, hanem szárazvirágból készítették. Mellé azonban nem csak jogar járt, hanem többek közt horvátországi nyaralás, digitális fényképezőgép, vásárlási utalvány, drága vacsora, ruhák, felkérések, valamint a rang. - Már volt egy koronám, szerettem volna még egyet nyerni, s nagyon boldog voltam, hogy kettőt sikerült - büszkélkedik, hozzátéve, hogy szinte minden országos verseny döntőjében szerepelt, melyen elindult. A történet tizenhét éves korában kezdődött, amikor is szülői unszolásra megmutatta magát egy szentesi versenyen. 2000-ben milleniumi királynőnek választották Tőserdőn, ezáltal bekerült a Miss Universe Hungary-be, Fásy Ádám fennhatósága alá. A Magyarország Szépe versenyen két szentesi lánnyal, Farkas Laurával és Szécsényi Ildikóval láthattuk, ekkor Krisztina különdíjas lett, majd szerepelt a Balaton Szépe döntőjében is. Nem akarta azonban lekötni magát éves szerződésekkel, a fotózásokra sem ment el. Inkább versenyezni szeret.
Az egyik helyi rádió marketingeseként dolgozott szerződése lejártáig, de nem tudja, mi lesz a továbbiakban. Rendszeresen megkeresik ajánlatokkal, pedig nincs leszerződve ügynökségekhez. Külföldi munkák várnának rá, legutóbb Angliáról volt szó. Vajon visszatérnek az elszalasztott lehetőségek? - ... ezeket akkor kihagytam - ismeri be. - Előtte mindig megtorpantam, hirtelen jött a siker. Talán most érkeztem el oda, hogy megértettem, ebből még jó is lehet.

Őszintén bevallja, semmi titka nincs a sikereinek. Nem él müzlin egy hónappal a verseny előtt, nem jár ilyen meg olyan szépségszalonokba. - Csak feladom a jelentkezési lapot, aztán fogom magam, és már megyek is. S hogy jó barátságban van-e a tükörrel? Szerinte egy nő sohasem lehet elégedett. Ha jó kedve van, mindent rendben talál magán, jegyzi meg. Sokan megismerik az utcán, beszélgetésünk kezdetén is odajött két ismeretlen kislány, arra biztatva, induljon még versenyeken. Ám nem csak kislányok csodálják. A végére marad a kötelező kérdés: reménykedhet-e a férfinép Krisztinánál? A válasza: - Öt éves kapcsolatom van, azt hiszem, ezzel mindent elmondtam.

Darók József


<<< Vissza