<<< Vissza

Az új kenyér ünnepén

2004. augusztus 13.

 
Augusztus 19-én és 20-án Családi és Sportnapra várják az érdeklődőket a Csongrádi úti sporttelepre. A városban működő sport és kulturális társadalmi egyesületek és intézmények a magyar államiság, az alkotmány és az új kenyér ünneplése alkalmából rendezik meg a kétnapos, programokban bővelkedő eseményt.

19-én, csütörtökön 20 órától férfi kispályás éjszakai labdarúgó-torna kezdődik a Spartacus-pályán nyolc csapat részvételével. 20-án, péntelen reggel 8 órától serdülő kispályás labdarúgó-torna és horgászverseny várja a sporttelepre látogatókat. 10 órától három különböző program tekinthető meg: a fekete salakos pályán az EBSZE műsora, azaz ebtenyésztők bemutatója, kutya szépségverseny és ügyességi bemutató kezdődik. Eközben a Szentesi Repülős Egyesület jóvoltából repülők technikai bemutatója, hőlégballon, sárkányrepülők, motoros sportrepülők és modellezők műsora lesz látható. A lődombon íjászat és légfegyveres lövészet kezdődik ebben az időpontban. 11 órakor a Lovastorna Egyesület bemutatója, fél 12-kor lovas történelmi bajvívó-bemutató tekinthető meg, melyet délben lovaglás és lovas kocsizás követ Korcsik János vezetésével. Szintén délben kezdődik a tűzoltók MTTSZ technikai bemutatója. Aki fél 1-kor látogat a kézilabda-pályára, az extrém sportok bemutatóját tekintheti meg. Ugyanekkor a Spartacus-pályán a Modellező Klub sárkány- és repülőmodell röptetésére, a fekete salakos pályán pedig a Hungerit Rt. szakszervezete által rendezett üzemi családi csapatok akadályversenyére és erős emberek vetélkedőjére kerül sor. A Szabadidős Sportklub fél 2-kor 7-es rúgóversenyre várja az érdeklődőket a Spartacus-pályára. Családi sportok versenyének eredményhirdetése, valamint gyermek ügyességi versenyek kezdődnek fél 3-kor a Szentesi Gyermekbarátok Szervezetének rendezésében. Aszfaltrajz, célbadobás, kerékpározás, rollerezés, gólyalábazás és más ügyességi versenyszámok várják a gyerekeket. 3 órakor ünnepi megemlékezést tart Szűcs Lajos alpolgármester és Bácskai Mihály Szentes város díszpolgára, ezután az új kenyeret megszenteli és megszegi dr. Imre Ernő ny. esperes és Vági László ny. apátplébános.

Fél 4-től 5 óráig különféle színpadi bemutatók tekinthetők meg: a Szabadidős Sportklub, a Bolero és a Szilver társastáncot, a bácskatopolyaiak és a Zöldág néptáncot ad elő, majd acrobatic sporttánc és karatebemutató következik, végül két zenekar, a Pengető és a Seress formáció fogja szórakoztatni a közönséget.

Majzik Andrea


<<< Vissza