<<< Vissza

Megyéről hozták
Az oktatási intézmények 1,8 milliója

2004. augusztus 13.

 
Megyei pályázatokról beszélgetünk Szűcs Lajos alpolgármesterrel, a Csongrád Megyei Közgyűlés oktatási bizottságának elnökével. Abból az alkalomból, hogy a szentesi intézmények jól szerepeltek a pályázati kiírásokban. Mint megtudtuk, esetünkben két lehetőség áll a pályázók előtt: egyik a Csongrád Megyei Közoktatási Főalapítvány, ennek az alapítványnak a kurátora Szűcs Lajos, és az úgynevezett mecenatúra pénzek, ez utóbbiaknál a megyei önkormányzat bizottságai 3 millió forintból gazdálkodhatnak.

A város intézményeinek mintegy 16 millió forintot sikerült az alapítványból összeszedni. Szűcs Lajos elmondta, három témakörben írtak ki pályázatot: a külföldi kapcsolatok lehetőségére, a különböző innovatív dolgokra (nyelvoktatástól kezdve a bármire) és eszközfejlesztésre. Nagyon szép pályázatokat írtak a szentesi iskolák. Maximum 500 ezer forintra lehetett pályázni, 400 ezres pályázatok érkeztek be a megyére, tehát jól sáfárkodtak a pénzzel. A mecenatúra esetében 100 ezer forint volt a legkisebb pályázható összeg, a szentesi iskolák a 3 millióból 1,8 millió forintot nyertek el. A kiírásra Szentesről 14 pályázat érkezett be. Volt olyan település, ahonnét csak egy.

A kérésre, hogy közülük emelje ki a legjobbakat, az alpolgármester elgondolkodik egy kicsit. Aztán mégis rááll a dologra. A Kossuth utcai és a Rákóczi utcai óvodákat említi, az iskolák közül a Koszta Józsefet, a gimnáziumot és Zsoldos Ferenc szakközépiskolát. Azt mondja, ők kiemelkedően jók voltak. Igaz, teszi hozzá, ezek az intézmények országos pályázatokon is sikeresek.

(lovas)


<<< Vissza