<<< Vissza

Öt gól és győzelem

2004. augusztus 13.

 
Nagy várakozás előzte meg a Szentesi TE NB II-es labdarúgó-csapatának hazai bemutatkozását a 2004/2005-ös idény nyitányán. Ennek megfelelően szép számú szurkolósereg tette tiszteletét a Kurca-parti pályán a Bőcs elleni mérkőzésen. A találkozó remekül indult hazai szempontból, hiszen Koncz Zsolt rögtön igazolta, hogy miért is várták vissza olyannnyira a drukkerek. Az első lövése ugyan kipattant a kapuról, ám másodjára már nem hibázott a Kecskeméttől hazatért középpályás, így nálunk volt az előny.

Sokáig nem örülhetett vezetésének a TE, hiszen a vendégek büntetőből egyenlítettek. A 30. percben aztán újra a hazi csapatnál volt az előny, egy szabadrúgás után a lecsorgó labdát Tóth Csaba kotorta a kapuba. Fordulás után bőcsi rohamokkal folytatódott a találkozó, helyzeteik is adódtak a látogatóknak, szerencsére azonban elmaradt az újbóli egyenlítés. Negyedóra elteltével aztán kibújt a szorításból a Szentes, előbb Ábel lőtt kapu fölé ígéretes helyzetből, két perccel később viszont már nem hibázott. Kétgólos előnye tudatában magabiztosan játszott a TE, a vendégek pedig láthatóan beletörődtek abba, hogy ezt a mérkőzést már nem tudják megfordítani. Kislőrinczék azonban nem fogtak vissza az iramból, sorra alakították ki helyzeteiket a vendégek kapuja előtt. Ezek közül még egyet ki is használtak Barna Csabáék: Kerepeczki remek beadását Takács vágta a kapuba, kialakítva ezzel a 4-1-es végeredményt.

A találkozó után Török Lászó, a hazaiak vezetőedzője elmondta, hogy a számszerű eredménnyel igen, a mutatott játékkal viszont csak hellyel-közzel lehetett elégedett. Véleménye szerint játékosai a két félidő utolsó húsz percében játszották azt, amit előzetesen megbeszéltek. Nekik nem ívelgetni kellene a labdát, hanem a földön tartva azt megjátszani a csapattársakkal. Ennek ellenére rengeteg helyzet maradt kihasználatlanul, de a négy gól azért önmagáért beszél, csapata rászolgált a győzelemre. Az új játékosok közül Kádár védekezésben és támadásban is kitűnt, két gólpasszt is adott, annak ellenére, hogy neki 70 százalékban a védekezés a feladata. Koncz Zsoltnak annak ellenére voltak jó átadásai, hogy sérülten vállalta a játékot, és persze szerzett egy fontos gólt is. A Bőcs elleni mérkőzésen nemcsak velük, de valamennyi játékosával elégedett volt a mester. Török László végezetül elmondta, hogy csapata nevében is köszöni a szurkolók támogatását.

A Szentesi TE legközelebb ezen a hét végén Tiszefüreden lép pályára Magyar Kupa mérkőzésen, ahová továbbjutási szándékkal érkeznek Takácsék. A tét legjobb 64 közé jutás, ahol már akár NB I-es csapattal is összehozhatja a Fortuna a szentesi labdarúgókat.

H. V.


<<< Vissza