<<< Vissza

A megyeháza felújítása
Mikor kezdődhet el?

2004. augusztus 13.

 
Ismeretes, a volt megyeháza épületének felújításáról szóló parlamenti döntés még a nyári időszak előtt megszületett. Az önkormányzat azonnal megindította a közbeszerzési eljárást, hiszen közel 800 milliós beruházásról van szó. Szirbik Imre polgármester lapunknak elmondta, a törvény kétfordulós pályázati kiírást ír elő. Az első fordulóban a pályázóknak szakmai alkalmasságukat kellett bizonyítaniuk. Az első forduló után 11 pályázó közül kilencen maradtak állva. Nekik most már konkrét árajánlatot kell adniuk az épület felújítására. A kiviteli tervek pontosítása után a pályázók néhány napon belül kézbe vehetik azokat.

- Miért kell ennyit várni vele?

- Időközben az Európai Uniós csatlakozással a szabványok bizonyos mértékben változtak, illetve mivel az engedélyes tervek több mint három esztendeje készültek, így bizonyos korszerűsítést is végre kellett hajtani rajtuk. Ezért úgy döntöttünk, néhány hét türelmet kérünk a pályázóktól, azért is, hogy olyan kiviteli tervet tegyünk le az asztalukra, amely alapján egyértelmű és korrekt pályázatot tudnak adni. A munka nagysága megköveteli, hogy pontos és precíz legyen minden.

- Mikor indulhat be a tényleges munka?

- A terveket szeptemberben kell beadni a pályázóknak, októberben, a kiértékelést követően megkötjük a szerződéseket. Természetesen akkor, ha simán, rendben mennek le a dolgok. Ha nem lesznek fellebbezések és kifogások a pályázatban, akkor október végén munkába lehet venni az épületet.

- Többen feltehetik a kérdést, ésszerű-e ősszel belekezdeni a felújításba?


- Nem a tetőfelújítással kezdődik az egész művelet, hanem az alapoktól. A felújítás a pincétől a padlásig elvégzendő munkát jelent. Nagyon sok olyan feladat van, amit a mostani tetőszerkezet alatt el lehet végezni. Maga a tetőfelújítás is részlegesen kezdődik majd. Ahogyan az időjárás engedi. Végül is az építők számára a téli hónapokban végzendő belső munkák még jól is jönnek.

(l. j.)


<<< Vissza