<<< Vissza

A virágosabb, szebb városért
Városszépítő program, verseny több kategóriában

2004. augusztus 13.

 
Képünkön: Akik sokat tesznek környezetükért. (Fotó: Vidovics Ferenc)

A város önkormányzata ez év tavaszán hirdette meg a "Virágszínvonalasabb Szentesért" városszépítő programot. Ismeretes, a helyhatóság az elmúlt években kiemelt figyelmet fordított a város meghatározó épületeinek felújítására, parkjainak, tereinek rekonstrukciójára. Nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a városképet meghatározó épületek ne csak funkciójukkal, hanem megjelenésükkel is impozánsak legyenek. Szirbik Imre polgármester augusztus 9-én megtartott díjkiosztón kijelentette: a város vezetői továbbra is ezt a tendenciát kívánják folytatni a lakosság bevonásával. Mint mondta, a városszépítő munkában nélkülözhetetlen szerepe van az emberi közösségnek. A helyhatóság ezt szeretné az idei évtől kezdődően nyilvánosan is elismerni. Hogy Szentes ne csak a sport és a kultúra városa, hanem úgymond virágsziget is lehessen.

Nyilvános verseny keretében kívánták elismerni azoknak a munkáját, akik sokat tesznek környezetükért, virágos a portájuk, szép az előkertjük, a házuk tája, dísze környezetüknek. A "Virágszínvonalasabb Szentesért" városszépítő programot három kategóriában hirdették meg: családi házas, munkahelyi (intézmények, vállalkozások) és tömbházas, úgynevezett lakóközösségi kategóriában.

Mindhárom kategóriában az első három helyezettet díjazták, a nyertesek 50-30-10 ezer forintot kaptak készpénzben, illetve vásárlási utalvány formájában. A szponzorok jóvoltából különdíjakkal is jutalmaztak.

Erre a sok szép "pályázati anyag" miatt volt szükség. A díjkiosztón dr. Csikai Miklósné, a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola igazgatónője, a zsűri elnöke elmondta, hogy szakmai szempontokra is figyeltek az értékeléskor, de a figyelem középpontjába mégis inkább az egyéni ötlet, a befektetett kétkezi munka, s az amatőr kertész adottságai kerültek. Értékelték azt, ami a házakból, a kertekből az utcára kilátszik: a szépet, a virágoskerteket. Üdítőbb látvány a mind inkább elszaporodó betondzsungelnél.

Családi házas kategóriában első helyezett lett Patakiné Szabó Viktória, második Keller János, míg a harmadik helyezett Szabóné Gál Eszter lett. Különdíjban részesült: Vincze Lászlóné, Csurgó Istvánné és Tolnai Péter.

Munkahelyi kategóriában a Hajléktalan Segítő Központot hozta ki a zsűri elsőnek, a második helyet a Damjanich utcai óvoda munkaközössége szerezte meg, míg bronzérmes helyen a Csongrád Megyei Nyugdíjbiztosító Kirendeltsége végzett. Különdíjban részesült a Gróf Széchenyi István Általános Iskola és a Koszta József Általános Iskola.

Tömbházas kategóriában Vass Györgyné munkáját értékelte a zsűri, ő különdíjat kapott.

Oklevélben részesültek: Böszörményi Anikó, Deák Ferenc, Giláné Oroszi Edit, Ollai Istvánné, D. Szabó Istvánné, Ollai Imréné, Traj László, Bartucz Józsefné, Tóth Sándor, Vajda Mihályné, Tóth Jánosné, Gálfi Lászlóné, Deák Ferenc Általános Iskola, Liget étterem. Itt jegyezzük meg, hogy Ollai Istvánné önkormányzati képviselő asszony nagyszerűen mozgósított választói körzetében. A Kisérből nyolcan kaptak oklevelet.

A díjakat Szirbik Imre polgármester, Szűcs Lajos alpolgármester és a szponzorok képviselői, adták át a nyerteseknek. Ez utóbbiakról külön is szólnunk kell, hiszen segítségük nélkül ez a verseny is szegényebb lett volna. A támogatók: Szentes Virág Kft., Csatordai László egyéni vállalkozó, KERT-ÉP Szolgáltató Kft., DANAQUA Kft., Agro-Bakai Kft., Flexil Kft. (Az első helyezettek bemutatására a következő számainkban visszatérünk.)


<<< Vissza