<<< Vissza

Sok sikert Krisztina!

2004. augusztus 6.

 
Célegyenesbe érkezett a női vízilabda-válogatott, azon belül pedig Szremkó Krisztina olimpiai felkészülése. Az olaszországi hatcsapatos tornáról másodikként tértek haza a lányok, az augusztus 13-i indulásig a fővárosban készül a válogatott. Krisztát a felkészülésről, a sérüléséről, a kabalákról és természetesen az olimpiai esélyekről faggattam.

- Az olaszoktól nagyon kikapott, végül mégis második lett a csapat. Melyik a válogatott igazi arca?

- Kifejezetten rosszul játszottunk az olaszok ellen, amit mérkőzés előtt megbeszéltünk, nem tudtuk megvalósítani a medencében. Bár nem mentség, de minden csapatnak voltak jobb és gyengébb mérkőzései, meglehetősen ingadozó formát mutattak a válogatottak. Mi, az első mérkőzés után javuló formában játszottunk, igaz, mérkőzésen belül voltak gyengébb szakaszaink is. Az olimpián igyekszünk a jobbik oldalunkat mutatni.

- Hogy sikerült a csapat felkészülése, mennyire elégedett a saját formájával?

- Már május végén elkezdtük a munkát, elég hosszú felkészülésen vagyunk tehát túl. Amit lehetett elvégeztünk, ennél több időt nagyon nehéz lenne együtt tölteni, a hosszú összezártság sem tesz jót egy csapatnak. Nekem a Világligán jól ment a játék, sajnos a sorozat végén sikerült összeszednem egy vállsérülést. Még mindig nem jött rendbe teljesen a vállam, de már egyre több időt játszottam a mérkőzéseken, igaz a fájdalomcsillapítókat még nem tudom nélkülözni.

- Mikor indul a válogatottal Athénbe? Van-e valamilyen babonája, kabalája egy-egy világverseny előtt?

- Augusztus 13-án, pénteken délben száll fel a gépünk, így a megnyitóünnepségen nem leszünk majd jelen. Különösebben nem vagyok babonás, az egyetlen kabalámat, egy kis bálnát pedig beteszem most is a táskába. Mint minden verseny előtt, most is izgulok, de most inkább a várakozás nehezebb, jobb lenne minél előbb indulni.

- Kikkel szerepel egy csoportban a csapat? Milyen esélyekkel várhatjuk a női válogatott szereplését?

- Az Egyesült Államok, Oroszország és Kanada került a mi csoportunkba. A legnagyobb ellenfeleink az USA, Olaszország és Oroszország lesznek, de a görögök is nagyon veszélyesek hazai medencében. Szeretnénk érmet szerezni, annál is inkább, mert sokaknak a csapatból ez lesz az utolsó olimpiája. Azt is tudni kell, hogy egy olimpiai éremhez nagyon sok mindennek össze kell jönnie. Jó formában kell lenni, jól kell játszani és a szerencsével sem szabad hadilábon állni. Az első mérkőzésünket augusztus 16-án, kissé szokatlan időpontban reggel játszuk majd, egy jó rajt sokat lendíthet a csapaton.

Azt, hogy mikor érkezik haza a válogatott, Szremkó Krisztina nem tudta megmondani, a hazatérésnek ugyanis nincs meg a biztos időpontja. Az olimpia 29-ig tart, a női vízilabdadöntőt pedig 26-án rendezik. Ha minden jól megy, magyar részvétellel.

H. V.


<<< Vissza