<<< Vissza

Díjlovaglás

2004. augusztus 6.

 
A Szent László Lovasklub követendő példával állt elő. Ötfordulós versenyszerű edzéssorozatot szervezett, melynek a közelmúltban rendezték a harmadik körét, a megye több lovasklubjának részvételével. Egyre több lovas méretteti meg magát három számban. A versenyszerű edzésmódszer azért célszerű, mert a rendezők verseny körülményeket biztosítanak a sorozaton résztvevőknek, ahol fordulónként nem ritka a negyven startoló. Az ötfordulós versenyszerű edzés folyamán díjlovaglás, díjugratás, lovasügyességi számokban bontogathatják szárnyaikat, tehetségüket a szereplők. Babinszki Zsuzsanna irányításával több szentesi lovas bizonyította tehetségét, többek között Nagy Dalma, Nagy Barbara, Patkó Alexandra, Ádok Fruzsina és Varasdi Dóra. A Szent László Lovasklub nagyon jó kapcsolatot alakított ki a deszki lovasklubbal, s közösen végzik a feladatokat.

Július 24-én a versenyszerű edzés keretein belül megrendezésre került egy "E" kategóriás hivatalos díjlovagló verseny is, melyet kezdő lovas illetve kezdő ló kategóriában rendeztek. Kezdő lovasok közül a Szent László Lovasklub lovasai a következő eredményt érték el: 4. Nagy Dalma, Zéta nevű lovával, 6. Varasdi Dóra, Ohara nevű lovával.

Kezdő ló kategóriában Gyovai Petra Pikobelló nevű lovával nyújtott nagyszerű eredményt. Jó időben, s hangulatban késő estig tartó rendezvényen, a megye területéről érkező lovasok, fiatal versenyzők, hobby lovasok bizonyították azt, hogy összefogással s egyre több érdeklődő mellett az ilyen rendezvények a megye határain is túl nőnek. A színvonalat emelte, hogy a meglévő 40x50 m-es homokos pálya mellé az Autark Kft. támogatásával egy 20x60 m-es díjlovagló pályát építettek.

A Szent László Lovasklub lovasai legközelebb "hazai pályán" augusztus 21-én a regionális díjlovagló döntőben bizonyíthatnak. Másnap (22-én) pedig a versenyszerű edzéssorozat 4. fordulóját bonyolítják.

D. V. Z.


<<< Vissza