Sajtos-tejszínes rakott pulykamell
Hozzávalók: 1 kg pulykamell, 40 dkg reszelt sajt, 5 dl tej, 5 db
tojás, zúzott fokhagyma, zsemlemorzsa, liszt, margarin, só, tejszín.
Elkészítés: A pulykamellet szeletekre felvágjuk és fokhagymás tejben
kb. 2 órát bepácoljuk. A sajtot lereszeljük, a tojásokat egy tálban felverjük.
A jénai tálat margarinnal kikenjük. A pulykamell-szeleteket a tejből kivéve
először a lisztbe, tojásba és a reszelt sajtba forgatjuk, majd rétegesen
lerakjuk a jénai tálba. Az összes szeletet lerakjuk így, majd a maradék
tojást a reszelt sajttal összekeverjük és ráöntjük a húsra. Meglocsoljuk
tejszínnel és közepes lángon, sütőben, szép pirosra megsütjük. Rizst vagy
krumplipürét adunk hozzá.
Kecskeméti barackpuding
Hozzávalók: 2 dkg zselatin, 1 üveg sárgabarackbefőtt leve, 10 dkg
kristálycukor, 2 dl víz, barackpálinka.
Elkészítés: Zseléoldatot készítünk, majd dermedésig lehűtjük, barackpálinkával
ízesítjük, és a pudingformákat ezzel kibéleljük.
Krém: 6 dl tej, 4 db tojás, 10 dkg kristálycukor, 7 dkg liszt,
1 dkg zselatinból krémet főzünk, hűtjük, barackpálinkával ízesítjük, felvert
tejszínhabbal lazítjuk. A kibélelt pudingformába helyezzük, egy fél sárgabarackbefőttet,
1-2 szem mandulát, majd az elkészített krémmel a formákat feltöltjük.
A pudingot hűtőszekrényben dermesztjük.
Tálalás előtt a formákat melegvízbe mártjuk, tányérra borítjuk. Cukrozott
tejszínhabbal és barackpálinkával puhított barackízzel tálaljuk.
Jó étvágyat!
|