<<< Vissza

Tóni bácsi nyári konyhája

2004. augusztus 6.

 

Sajtos-tejszínes rakott pulykamell

Hozzávalók: 1 kg pulykamell, 40 dkg reszelt sajt, 5 dl tej, 5 db tojás, zúzott fokhagyma, zsemlemorzsa, liszt, margarin, só, tejszín.

Elkészítés: A pulykamellet szeletekre felvágjuk és fokhagymás tejben kb. 2 órát bepácoljuk. A sajtot lereszeljük, a tojásokat egy tálban felverjük. A jénai tálat margarinnal kikenjük. A pulykamell-szeleteket a tejből kivéve először a lisztbe, tojásba és a reszelt sajtba forgatjuk, majd rétegesen lerakjuk a jénai tálba. Az összes szeletet lerakjuk így, majd a maradék tojást a reszelt sajttal összekeverjük és ráöntjük a húsra. Meglocsoljuk tejszínnel és közepes lángon, sütőben, szép pirosra megsütjük. Rizst vagy krumplipürét adunk hozzá.

Kecskeméti barackpuding

Hozzávalók: 2 dkg zselatin, 1 üveg sárgabarackbefőtt leve, 10 dkg kristálycukor, 2 dl víz, barackpálinka.

Elkészítés: Zseléoldatot készítünk, majd dermedésig lehűtjük, barackpálinkával ízesítjük, és a pudingformákat ezzel kibéleljük.

Krém: 6 dl tej, 4 db tojás, 10 dkg kristálycukor, 7 dkg liszt, 1 dkg zselatinból krémet főzünk, hűtjük, barackpálinkával ízesítjük, felvert tejszínhabbal lazítjuk. A kibélelt pudingformába helyezzük, egy fél sárgabarackbefőttet, 1-2 szem mandulát, majd az elkészített krémmel a formákat feltöltjük. A pudingot hűtőszekrényben dermesztjük.
Tálalás előtt a formákat melegvízbe mártjuk, tányérra borítjuk. Cukrozott tejszínhabbal és barackpálinkával puhított barackízzel tálaljuk.
Jó étvágyat!


<<< Vissza