<<< Vissza

Minket ajánlanak

2004. augusztus 6.

 
A közelmúltban járt Szentesen a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Közhasznú Társaság vezérigazgatója Spányik Péter. Kíséretében volt a regionális igazgatóság két munkatársa Pitó Enikő, és Pokriva Eszter. Bizonyára sokan az angol rövidített nevén ismerik, azaz ITDH.

Az ITD Hungary a világ 36 országában képviseli a magyar vállalkozásokat, önkormányzatokat, illetve kapcsolatban áll számtalan céggel, amely befektetéseket hajt végre Magyarországon.

Az üzleti világ számára némi meglepetést jelentett Spányik úr személyes látogatása, hiszen eddig leginkább regionális vagy megyei szintű fórumokon vett részt.

Joggal merül fel a kérdés, hogy mi volt a látogatás célja, illetve ennek következményeként mi várható.

A nyilvános fórumot és sajtótájékoztatót megelőzően a delegáció megtekintette azokat a helyszíneket, amelyek befektetési célpontként számba jöhetnek. Külön program volt a szentesi projektek megismerésén túl a nagymágocsi egykori Károlyi kastély látogatása.

A fórum alkalmával kiderült, hogy Szentes Város Önkormányzata egyre intenzívebben igyekszik befektetőket találni, amelynek elsődleges célja újabb munkahelyek létrehozása és ezáltal a munkanélküliség csökkentése.
Ez a törekvés egybevág az ITDH céljaival és ezért a Kht. prominensei örömmel fogadták el a meghívást. A résztvevő felek egyetértettek abban, hogy a találkozót követően a helyi befektetési lehetőségek nemcsak papíron, írásos anyagként léteznek az illetékesek fejében, hanem vizuálisan is.

A rendezvény alkalmával előadást tartott Szirbik Imre polgármester a város gazdaságfejlesztési elképzeléseit illetően, illetve Spányik Péter is kifejtette ismereteit a várható európai cégmozgások tárgyában.

Megismerhettük, hogy jelenleg is folyik az a gyűjtőmunka, amely a kistérségben használaton kívüli épületek, illetve területek feltérképezésére irányul. Ezeket az anyagokat hamarosan megküldik az ITDH információs adatbázisa számára, amely 36 ország irodáiban kerül bemutatásra.

A sajtó tájékozató végén a polgármester átadta azoknak a szentesi és kistérségi befektetési lehetőségeknek a dokumentumait, amelyek remélhetőleg hamarosan összekötő kapocsként szolgálnak a különböző befektetési és kereskedelemfejlesztési ügyekben.


<<< Vissza