<<< Vissza

A Bőcs ellen rajtol a Szentesi TE
Koncz újra itthon

2004. augusztus 6.

 
Június közepén ért véget az NB II-es labdarúgó-bajnokság, mely végén a Szentesi TE csapata az ötödik helyen végzett. Török László tanítványai nem sokat pihenhettek, hiszen augusztus 8-án, vasárnap 17 óra 30 perckor már az új idény első mérkőzését játsszák hazai pályán a Bőcs gárdája ellen. A TE vezetőedzőjével, és Koncz Zsolttal, a Kecskeméttől hazatért középpályással a nyitóforduló előtt latolgattuk az idei esélyeket.

- Öthetes felkészülésen vagyunk túl - mondta Török László. - Minden héten három edzőmérkőzést játszottunk és természetesen készültünk az előttünk álló bajnokságra. A tervezett gyakorló mérkőzések közül kettő elmaradt a rossz időjárási viszonyok miatt, a többit sikerült lejátszanunk. Ezeken mindössze egy vereséget szenvedtünk, még az első héten a Szolnok győzött le bennünket. A Szegeddel 1-1-et értünk el, ugyanakkor többek között legyőztük a Kecskemét, Orosháza, a Cegléd és a Hódmezővásárhely csapatait. Úgy érzem a felkészülésünk jól sikerült, megfelelő formában várjuk a Bőcs elleni hazai mérkőzést.

A csapattól távozott a kapus Kolláth, ő visszament Szolnokra, valamint Pálfi Barna, Papp Szabolcs és Nana Mihály. Kádár Tamás Szolnokról, Koncz Zsolt a Kecskeméttől, Somogyi János a Gyula csapatától érkezett hozzánk. A keretünk szűkös, de erős. Két ballábas játékost még el tudunk képzelni a csapatban a középpályán és a balhátvéd posztján. 14 felnőtt és három fiatalkorú labdarúgó van a keretben, ez utóbbi azért is fontos, mert a '83. január 1-je után születettek közül kettőnek a pályán kell lennie. A Vásárhely ellen nagyjából a tervezett csapat lépett pályára, de még lehetnek változások is vasárnapig. A kezdőcsapat kijelölésénél a héten mutatott pillanatnyi legjobb forma alapján döntök majd. A Bőcs erős csapat, komoly támogatóval, de nem tartok tőlük, mi is jó csapatok ellen készültünk, és nem vallunk szégyent. Szeretnénk hazai közönség előtt győzelemmel, illetve olyan játékkal bemutatkozni, amely megadhatja az alapot az eredményes folytatáshoz. Koncz Zsolt az NB I/B-s Kecskemét csapatában játszott az elmúlt szezonban, a 2004/2005-ös bajnokságot viszont újra hazai pályán kezdi, minden értelemben.

- Munka mellett folytatom a labdarúgó pályafutásomat - kezdte a középpályás.
- A profi futballal szakítottam, komoly változásnak kell történnie ahhoz, hogy újra profiként keressem a kenyerem. Úgy érzem, egy kemény öthetes felkészülésen vagyunk túl, miközben számos edzőmérkőzést játszottunk. Jó volt hazatérni, jó társaságba csöppentem, a beilleszkedéssel nem volt gond egy pillanatig sem. Véleményem szerint erős NB II-es csapatunk lesz, reményeim szerint az első öt hely valamelyikén tudunk végezni majd a bajnokság végén. Ami a Bőcs elleni összecsapást illeti: úgy gondolom az NB II egyik legnehezebb mérkőzését játsszuk majd vasárnap, hiszen erős játékoskerettel rendelkező, komoly terveket szövögető gárda lesz az ellenfelünk.
A Bőcs elleni mérkőzés vasárnap 17 óra 30 perckor kezdődik a Kurca-parti pályán.

H. V.


<<< Vissza