<<< Vissza

Pihenő Vicenzában

2004. augusztus 6.

 
Augusztus 4-én 13 óra 41 perckor érkezett az SMS üzenet, hogy egy szerencsétlen találkozást kellett átélni az Athénba tartó kerékpárosnak.

Részlet az SMS-ből: "Végre van esemény: egy autó mellőlem akart lekanyarodni és lelökött az útról. Itt-ott lejött a bőröm."
Eddig több mint 1200 km-t tett meg az Athénig tartó túrájából a sportember. Első napon 282 km megtétele után még Magyarországon éjszakázott a tanár úr, majd a következő napon lerohanta Horvátországot. A második napon 235 km kerekezés után 3 km-rel a szlovén határtól éjszakázott. Elindulását követő harmadik napon 150 km hegyvidék nehezítette a távot, de sikerült tartani a tervet, mert a hegymászás és egy jelentősebb, eltévedésből adódó kitérőt leszámítva 215 km-rel a háta mögött tért nyugovóra egy parkban a szentesi kerékpáros.

Négy nap alatt, 980 km megtétele után ért el unokahúgához Vicenzába, ahol a nevének betűiből kirakott kerékpár díszítette a magyar címeres lobogót. Itt volt egy nagygenerál mind a kerékpárnak, mind a testnek. A terv tartása érdekében kicsit bele kellett húzni a tekerésbe, és ez ösztönzőleg hat egy olyan sportembernek, aki szinte imád szenvedni. A cél és az akarat azt diktálta, hogy sötétedésig tekerjen.

Másnap történt az a baleset, amiről beszámoltunk, és az említett SMS-t Cseuz tanár úr így zárta: "Semmi vész! Megmaradtam!".

Reméljük a további útja során ilyen élményeket nem kell átélni, de aki napról-napra kívánja figyelemmel követni Cseuz László útját, az mindezt megteheti a Szentesi Mozaik internetes újság hasábjain (www.szentesinfo.hu/mozaik).

(Kép és szöveg: Vidovics Ferenc)


<<< Vissza