<<< Vissza

Szerveződő kapcsolatok

2004. augusztus 6.

 
Képünkön: A küldöttség tagjai az Erzsébet téren.

Lengyel vendégek jártak a településen. Szentes testvérvárosából, Skierniewice-ből érkeztek hozzánk. A 11 fős delegációban önkormányzati képviselők, az ottani városi ellátó vállalat, a sporközpont, a sportklub, kulturális központ vezetői vettek részt. Elszállásolásukat a strandon levő új, kettő és négyágyas üdülőházakban oldották meg.

A vendégek az első nap délelőttjét városnézéssel töltötték, a délután pedig a strandolásé, pihenésé volt. Másnap a városházán tettek látogatást, ahol Szirbik Imre polgármester a település életéről adott tájékoztatót. A következő napok szakmai és baráti találkozókkal teltek. A kertvárosi hőközpontban Döbrőssy Iván, a Városi Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója a termálenergia hasznosításáról tájékoztatta a delegáció tagjait, bemutatva a futómű számítógépes vezérlését. A Sportközpontban Tomcsányi Ferenc igazgató számolt be a város sportéletéről. A rá következő napon a delegáció Magyartésre látogatott, a VEGA ifjúsági táborba, ahol a gyerekek műsorral kedveskedtek a vendégeknek. A programot külön érdeklődéssel figyelte a lengyel cserkészek városi vezetője. Mint hallottuk, megtörtént a kapcsolatfelvétel is.

Helybéli kísérőjüktől, Csernus Lukács László önkormányzati képviselőtől megtudtuk, a vendégeknek nagyon tetszett Szentes, megelégedéssel szóltak a városképről, a fogadtatásról. Egyben a képviselő-testület meghívást kapott egy szeptember 3-ai sporttalálkozóra.

- Előreláthatóan tizennégyen utazunk el, a saját költségünkön. Skierniewice nagyon kellemes, kedves város, Varsótól délnyugatra úgy hetven kilométerre található. Náluk szeptember 17-én ünnepség lesz, városi rendezvény virágkiállítással, a szentesieknek fölajánlottak egy standot. Feltehetően élünk a meghívással - jelentette ki Csernus Lukács László.

(Fotó: Vidovics Ferenc)


<<< Vissza