<<< Vissza

Negyedik a Kinizsi

2004. július 23.

 
A Szentesi Kinizsi NB III-as asztalitenisz-csapatának szakosztályvezetőjével Zoltai Zoltánnal értékeltük a 2003-2004-es bajnoki évet.

- A csapat negyedik helyen végzett. Ez megfelel-e az elvártaknak?

- Dobogós helyezésre számítottunk, hiszen ez volt a kitűzött cél. Nagyon szoros volt a középmezőny. Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Erős volt az élmezőny, a Kiskunfélegyháza kiemelkedett. Vereségeink többsége 10-8-as eredményt hozott. A pontvadászat végére leengedett az együttes. Egyéni teljesítmények közül Erdész Tibor volt, aki a legjobb teljesítményt nyújtotta.

- Elképzelések a jövőről?

- Várhatók változások. Személyi kérdésekről nem tudok nyilatkozni. Többen jelezték, hogy szeretnék máshol folytatni. Ebből adódóan és is tárgyalok játékosokkal.

- Elég mostohagyerekként kezelik az asztaliteniszt. Ön is így látja?

- Igen, de ez inkább országos probléma. A sportág helyzete is egy kicsit mostoha. Egy országos döntőt húsz ember néz meg. A népszerűség lényegesen visszaesett.

- Ön bizakodó. Ez azt hiszem a sportág iránti megszállottságából adódik. Többiek is ilyen elszántak?

- Próbálok példát mutatni, zömében felnőtt korú játékosok vannak a csapatban. Megtettük a fiatalítási lépéseket, az ifjú Kocsis István jól debütált az NB III-ban. Azt hiszem, hogy van még tűz a játékosokban. Akik húzóemberek voltak az együttesben, még mindig megfelelően és lelkesen állnak a témához. Remélem ez így lesz a jövőben is.

- Hallani lehetett egy pletyka szintű hírt: a csapaton belül is gondok vannak...

- Igen, ez igaz. De a személyi kérdésekbe nem szeretnék belemenni. A bajnokság végén leültünk, közösen megbeszéltük ezeket a kérdéseket. Remélem azzal, hogy tisztáztuk a nézeteltéréseket, problémákat a következő bajnokságban egységesebben és személyi problémák nélkül tudunk játszani.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza