<<< Vissza

Kislánnyal erőszakoskodott

2004. július 23.

 
Öt fős, fiatalkorúakból álló társaság ellen indított eljárást garázdaság, rongálás és lopás miatt a rendőrkapitányság. A díszes kompánia kedden hajlanban a Csongrádi úton, a körforgalomnál fákat tördelt és rongált. Összesen hét gömbakác és két csörgőfa lett a vandálok "áldozata", a kár megközelíti a 90 ezer forintot. A rendelkezésre álló adatok alapján korábban, a körforgalomban elhelyezett dísznövények megrongálása is részben az ő nevükhöz fűződik. Szintén ezen az útszakaszon történt, hogy a fiatalok az áthaladó és lelassító dinnyés kocsikat megdézsmálták. A rendőrség már régóta fokozott figyelmet fordít ezekre a bűncselekményekre, ennek köszönhetően sikerült a helyszínen tetten érni és elfogni a fiatalokat.

Két héttel ezelőtt tolvajok jártak az egyik helyi ingatlanban, ahonnan kétmillió forint értékben számítástechnikai eszközöket (két laptopot), mobiltelefonokat, arany ékszert vittek el a bűnözők. A nyomozók remek munkát végeztek, mert hétfőn már sikerült elfogni az elkövetőt, akinek őrizetbe vétele mellett folyik az eljárás. Szerencsére, egy mobil kivételével, van remény arra, hogy valamennyi eltulajdonított érték visszakerülhet a gazdájához. A tettesről egyébként feltételezhető, hogy kibújjon egy közlekedési szabálysértés alól, saját adatai helyett a testvére nevét diktálta be az őt igazoltató rendőrnek. Ezért a tettéért közokirat-hamisítás bűntette miatt is felelnie kell majd.

Büntetőeljárást indítottak egy szegvári férfi ellen, aki a rendelkezésre álló adatok alapján Szegváron egy 12 éven aluli kislánnyal, annak akarata ellenére, fajtalankodott. A férfi ellen szemérem elleni erőszak bűntette miatt folyik eljárás a szentesi rendőrkapitányságon.

H. V.


<<< Vissza