<<< Vissza

Két új füzet

2004. július 23.

 
A Jehova Tanúi megkezdték éves kongresszus sorozatukat, melynek első helyszíne az elmúlt hétvégén, a Szegedi Városi Sportcsarnokban megtartott háromnapos rendezvény volt. A programon közel 3800-an vettek részt Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből és a Vajdaságból.
A három nap főbb jellegzetességei közé tartozott a keresztelkedés. A szombati napon 32 hitükhöz csatlakozó új tagot köszöntöttek. Közülük a legfiatalabb 11 éves, a legidősebb 92 éves volt. A kongresszuson két új füzetet adtak ki. Az egyik a Jó hír minden embernek című kiadvány, amely abból a célból készült, hogy segítsen megosztani a Biblia üzenetét olyan emberekkel, akik nem beszélnek magyarul. A másik a Kitartóan virrasszatok, ami feltárja, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy helyeselt állapotban legyünk, amikor mindannyian odaállunk Isten bírói széke elé.

Vasárnap délelőtt egy jelmezes bibliai dráma került bemutatásra, amely Pál apostol szolgálatáról szólt. A délutáni nyilvános előadás kifejtette, hogy Istennel járni azt jelenti, hogy bízunk benne, engedelmeskedünk neki és rátekintünk vezetésért. Ez egy olyan életút, amely elmebeli békéhez, és Istennel való jó kapcsolathoz vezet. Mindannyiunknak, legyünk fiatalok vagy idősek, égető szükségünk van az Istentől jövő útmutatásra.

A következő kongresszus Budapesten lesz a Puskás Ferenc Stadionban, július 16-18-a között. Mint valamennyi kongresszus, ez is nyitva áll a nagyközönség előtt.


<<< Vissza