<<< Vissza

Ki lesz a díszpolgár?

2004. július 23.

 
Az előző évekhez hasonlóan a polgármesteri hivatal ismét kéri a város lakosságát, az intézményeket, a szervezeteket tegyenek javaslatot azon személyekre, csoportokra, akiket méltónak tartanak arra, hogy részükre a "Szentes Város Díszpolgára" cím, illetve a "Városért Emlékérem" 2004-ben odaítélésre kerüljön.

Az önkormányzat rendeletének szellemében díszpolgári cím annak a köztiszteletben álló állampolgárnak adományozható, aki kiemelkedő munkájával, egész életművével mind városon belül, mind pedig országosan vagy nemzetközi viszonylatban olyan elismerést szerzett, amely hozzájárult a város jó hírnevének öregbítéséhez.
A "Városért Emlékérem" kitüntetést azok a személyek, társadalmi-gazdasági szervezetek kaphatják meg, akik a város fejlesztésében, közéletében, a gazdasági élet bármely ágazatában kiemelkedő munkát végeztek, ennek révén a város értékeit növelő, maradandó eredményeket értek el.

Évente egy díszpolgári címet és legfeljebb hat Városért Emlékérmet adományozhat a képviselő-testület a kitüntetéseket előkészítő bizottság előterjesztése alapján.

A polgármesteri hivatal kéri a lakosságot, a kollektívákat, hogy az idén adományozható városi kitüntetésekre tegyenek javaslatot. A részletes indoklással ellátott, az életutat és a szakmai munkásságot bemutató indítványokat augusztus 15-éig várják az önkormányzat jegyzői irodájában (Kossuth tér 6. sz.).


<<< Vissza