<<< Vissza

Páratlan Coctail-party

2004. július 23.

 

Tizenharmadik alkalommal csaptak a húrokba a zenészek a Kurca- parti Coctail-partyn múlt héten pénteken. A baljós szám nem hozott esőfelhőket az ifjúsági park színpada előtt gyülekező nézőkre, bár előzőleg még ettől tartott a szervező, Mészáros Gábor. A színpadon Murphy néven ismert billentyűs, a Murphy Band vezetője az élő zenét pártolja.

Több mint másfél évtizeddel ezelőtt Murphy zenésztársaival, az akkori Coctail zenekarral nosztalgia-bulikra vonzotta a tizenéveseket az ifjúsági házba. Akkoriban ők egyfajta űrt töltöttek be a helybeli élő zenélésben, emlékezett vissza a zenész. Az ifjúság ősztől-nyárig táncolhatott az LGT, Hungária vagy éppen Beatles-slágerekre, s hogy nyáron se maradjanak Coctail-buli nélkül, Mészáros Gáborék belevágtak a Kurca-parti zenélésbe. Az azóta eltelt időszakban azonban ez a műfaj igencsak elcsépeltté vált, véli Murphy, ők ma már inkább külföldi slágereket játszanak. S hogy mégis a tizenharmadiknál tart a nyári koncertsorozatuk, annak titkát a megszállottságában látja Murphy, no meg abban, hogy évről-évre más stílusú zenekart hívott meg maguk mellé fellépni. A korábbi több napos bulik már tavaly is egyéjszakásra változtak, s így volt ez most is. Ennek szponzori oka volt, mondja a szervező, ráadásul az is kérdéses volt, hogy összejön-e a Murphy Band az új felállásban erre a koncertre.

Az élő zenés programot egy közismert zenekar, az Alibi nyitotta: dallamos slágerekkel csalogatták az érdeklődőket. Mire sötétedés után a La Bomba a színpadra lépett, már kezdhetett megnyugodni Murphy, aki nem sokkal korábban még őszintén bevallotta, hogy kevesli a nézők számát.

Zömmel fiatalok lepték el a nézőteret, olyanok, akik csak hallomásból ismerhetik a régi Coctail-esteket.

Ezeregyéjszaka lányai

A La Bomba latin ritmusaival tavaly ismerkedhettek meg először, a békéscsabai együttes akkor még bemelegítésként tartott egy kellemes bulit. A zenekarban Hevesi Imre énekes mellett most egy új gitáros is zenélt, aki azonban csak ebben a formációban számított újnak. Ugyanis ezt megelőzően a Murphy Bandben gitározott Oláh Csaba. Ez a furcsa helyzet nem korbácsolta fel a zenészek kedélyeit, ám a közönségét a következő produkció annál inkább. Öt, lepelbe burkolózott hölgy keleti dallamokra előadott hastánc-műsorának hatására gyorsan kiürültek a sörös asztalok melletti padok: a férfisereg közelről szemlélte az Ezeregyéjszaka lányait. A szentesi csoport szilveszteri debütálása óta már több városi rendezvényen előadta ezt a nem mindennapi látványosságot.
Ezzel szemben a Murphy Band új tagjai ezen az estén mutatkoztak be a hazai közönségnek. A kínai vendégszereplésről hazatért énekesnővel, a derekegyházi Vida Angélával, egy helybeli gitárossal, Bubori Tiborral és a régi tagokkal, Vincze Attila basszusgitárossal, Kókai Attila dobossal és Mészáros Gáborral teljes a névsor január óta. A Murphy Band tizennegyedik éve a Körös-toroki napok nyitózenekara, s egy jazz-műsort is tervbe vettek. Majd kiderül, ez lesz-e a tökéletes formáció, mindenesetre a Perfect című dallal kezdett a zenekar a Kurca partján.

Darók József


<<< Vissza