<<< Vissza

A jövő reménységei

2004. július 9.

 
Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Diákrádiósok Vajda Péter Emlékversenyét Szarvason. A megmérettetésen a szentesi gimnázium csapata is részt vett, és az előkelő harmadik helyet szerezte meg. A csapat tagjai Farkas Renáta, Tímár Anikó, Szabó János. Felkészítő tanár Kocsmár Gyula.

A részvételt azonban ki is kellett érdemelni... A gimi néhány hónappal ezelőtt kapta meg a versenyfelhívást a nevezési feltételekkel. A "beugró" feladat egy riportmontázs elkészítése volt az iskola vagy a város életéről. A HMG iskolarádiós triója az előbbit választotta. Sok-sok utánajárás, sok délután az iskola stúdiójában és néhány elfelejtett óra után, végre megszületett a mű, amit aztán elküldtek az értékelésre. Mint kiderült 16 iskola küldött be pályázatokat. Az elődöntőben a szentesi csapat negyedik lett, és ezzel kivívta a jogot, hogy részt vegyen a június 4-6-a között Szarvason rendezett döntőn.

Ezen hat csapat mérte össze a rátermettségét. Hat téma közül kellett húzni, és a kihúzott témával kapcsolatban kellett interjúkat és jegyzetet készíteniük. A "hazaiak" Szarvas turisztikáját kapták kidolgozásra, és rögtön neki is kezdtek a munkának.

Megkeresték a helyi turisztikai iroda vezetőjét, valamint járókelőket kérdeztek meg arról, mit ajánlanának az idelátogatóknak. A csapat felkészítő tanára előrelátó volt, és magukkal vittek egy számítógépet is az anyag összevágásához. A többiek a Rádió 1 stúdiójában készítették el a feladatot, a szentesiek viszont tartottak attól, hogy nem lesz elég idő az anyag összevágására. Sajnos az idő így is kevésnek bizonyult egy kissé, és a csapat elmondása szerint még sokkal jobb is lehetett volna az általuk beadott montázs.

Sajnálkozásra viszont így sincs ok, hiszen nem maradtak le a dobogóról, és a harmadik helyen végeztek. A fiatalok közül egyébként ketten komolyan gondolják azt, hogy ebben az irányban indulnak el, újságírással esetleg rádiózással fognak foglalkozni a későbbiekben is. Addig is azonban teljes erőbedobással készítik a Horváth Mihály Gimnázium "Magic Rádiójának"műsorát, és várjuk írásaikat a Szentesi Életbe is.


<<< Vissza