<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2004. július 9.

 
Karfiolleves

Hozzávalók (2 személyre):30 dkg karfiol, sárgarépa, fehérrépa, 2 evőkanál joghurt, 1 evőkanál liszt, petrezselyem, só.

Elkészítés: A répákat karikára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, forrásba lévő sós vízbe tesszük és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak. A joghurtot a liszttel összekeverjük és ezzel a levest behabarjuk. Pár percig forrni hagyjuk, majd csipetkével tálaljuk.

Pikáns csirkemell

Hozzávalók (4 főre): 60 dkg filézett csirkemell, 40 dkg rizs, 8-10 ananászkarika, 1 evőkanál olívaolaj, őrölt szerecsendió, 5 cl száraz cherry.

Elkészítés: A rizst megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. Az ananászt a cherrybe áztatjuk. A csirkét az ananásszal kb. egyforma méretű darabokra vágjuk és meghintjük szerecsendióval, majd teflonedényben, fedő alatt megpároljuk. Ráöntjük az olajat és az ananászkarikák mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. Egy tálba belerakjuk a rizs felét, rá a csirkemell szeleteket, ezekre az ananászt, majd a rizs másik felét. Sütőben, lefedve ropogósra sütjük 20-25 perc alatt.

Jó étvágyat!


<<< Vissza