<<< Vissza

Megalakult a NA-GYIÖK

2004. július 9.

 
Örömteli eseményről számolhatunk be Nagytőke életében.
Június 19-én megalakult a Nagytőkei Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat.

Megalakulásunknak hosszas előzményei voltak:
2003 tavaszán Nagytőke Községi Önkormányzata együttműködési megállapodást kötött a szentesi VE-GA Gyermek- és Ifjúsági Szövetséggel.

Az érdemi munka 2003. decemberében kezdődött, minden hónapban volt egy alkalom, amikor a VE-GA felnőtt és gyermeksegítői foglalkozásokat, baráti találkozókat tartottak a nagytőkei fiataloknak.

Tartalmas programokon vettünk részt, és észrevétlenül csapattá kovácsolódtunk.

A találkozásokon szóba került, hogy Szentesen milyen komoly és eredmén yes munkát végez a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat.

Arra gondoltunk, hogy Nagytőkén is meg lehetne próbálni a megalakítását.

A választható fiatalok - 11-19 éves korosztály - ajánlásokat gyűjtöttek, akinek 5 vagy annál több szavazata volt felkerült a szavazólistára.

A VE-GA Gyermek és Ifjúsági Szövetség magyartési táborában egy 3 napos program keretében került sor a választásra.

Megalakult a képviselő-testület 13 fővel, ezután titkos szavazással megválasztottuk az ifjúsági polgármestert és alpolgármestert.

A 2004-2005-ös tanév polgármestere: Keresztes-Nagy Lilla, alpolgármestere: Mogyorósi Anita Dóra. Nyílt szavazással megválasztásra került a titkár: Molnár Emese, szóvivő: Molnár Petra.

Június 24-én ünnepélyes pillanatok tanúi lehettünk: mint a NA-GYIÖK polgármestertere és alpolgármestere a Nagytőke Községi Önkormányzat képviselő-testületének ülésén átvettük a megbízólevelünket.

Keresztes-Nagy Lilla
ifjúsági polgármester


<<< Vissza