<<< Vissza

Az edző szemével

2004. július 2.

 
A második helyen zárta a honi első osztályú vízilabda-bajnokság 2003-2004-es idényét a Hungerit-Szentesi VK női csapata. Pengő László vezetőedzővel az elmúlt bajnoki esztendőről beszélgettünk.

- Melyek voltak a legfontosabb célkitűzések?

- Szerettünk volna előre lépni és jobb eredményt elérni, mint tavaly. Mivel a második helyen végeztünk, ezért ezt a tervünket teljesítettük. A LEN-kupában a tisztes helytállás volt a cél, a görög csapatot legyőztük, míg a másik két találkozónkon szoros meccsen kaptunk ki. Mint utóbb kiderült a csoportunkból továbbjutó két gárda végül az első ill. a második helyen végzett, így elmondhatjuk, hogy egy nehéz ágról nem sikerült a továbbjutás.

- Hogyan értékeli játékosai teljesítményét? Sikerült-e az új játékosok beilleszkedése a csapatba?

- Az elmúlt nyáron Tóth Andrea és Hőnig Ágnes érkeztek a BVSC-ből, nekik kellett pótolniuk a távozó Vaszlavszki Krisztina és Arató Judit játékát. Az alapszakasz befejezése után ismét lehetőségünk volt erősítésre, ekkor Kovács Georgina a Vasasból, valamint Ádám Zsuzsa Olaszországból csatlakozott a kerethez, azzal a nem titkolt céllal, hogy a LEN-kupa küzdelmeire megerősítsük a hátsó alakzatunkat.

A csapat egészéről Pengő László elmondta, hogy egységesebbé vált, mint tavaly. A gárda húzóembere ezúttal is Szremkó Krisztina volt, de elégedett Varga Zita és Tóth Andrea játékával is.

- Molnár Anettet betegség hátráltatta a bajnokság záró szakaszában, ennek ellenére a Vasas ellen fontos gólokat szerzett. - folytatta az edző. - Vér és Makra azt nyújtották, amit vártam tőlük, Hőnig szélsőséges teljesítményt mutatott, Kovács Georgina pedig a várakozáson felül oldotta meg a rábízott feladatokat. Ami a fiatalokat illeti: Huszka Zsuzsa sokat fejlődött, bátran állíthattam kezdőként is a csapatba. Szabó, Hegedűs, Hevesi az alapszakaszban jutott több lehetőséghez, ekkor bizonyították tehetségüket. Ádám Zsuzsától valamivel többet vártam, ő kicsit edzetlennek tűnt a többiekhez képest. Döme Nórát, Brezovai Dorottyát is nyugodt szívvel küldhettem medencébe, csakúgy, mint Rozgonyi Esztert. Mészáros jó lövőerővel rendelkezik, az úszástudását viszont még fejleszteni kell. Fazekas, Pengő Brigitta, a Dalmádi testvérek és Fejes Szegedről a jövő ígéretei.

- Várható-e változás a keretben?

- Szeretném, ha a csapat együtt maradna, bár egy-két játékos sorsa kérdéses. Az sem elképzelhetetlen, hogy két-három új hölgy is érkezik, velük a taktikai repertoárt szeretnénk bővíteni.

H. V.


<<< Vissza