<<< Vissza

Magasabb szinten

2004. július 2.

 
A Csongrád Megyei Kézilabda Szövetség április 22-i közgyűlésén, a Kővári Árpád, Leié Ambrus nevével fémjelzett, a Pick Szeged, Liss MNKC, Makó és más kézilabdás fellegvárak vezetői, a megüresedett vezetőségi helyre választották a szentesi Herold Pétert.

Az újonnan megválasztott Csongrád Megyei Kézilabda Szövetség elnökségi tagja 17 évesen NB II-es játékos, olyan nagy régi öregekkel, mint Bobán, Varga" M., Török L., Csányi, Csipkó kezdte a jelenleg is tartó pályafutását. Ugyancsak 17 évesen lett megye I. osztályú játékvezető. Mint a sportolókat általában, őt sem kerülték el a sérülések, műtétek. 33 évesen Orosházán három évig Bordás (többszörös magyar válogatott) Árpádi Csaba és más kiválóságok mögött őrizte a Békés megyei gárda hálóját, egy évig volt az együttes csapatkapitánya. Újra Szentesen találjuk, az NB II-es Szentesi Vasutas női csapatánál egy-másfél éven át edzősködik. Olyan játékosokkal dolgozott együtt mint Rúzs-Molnár Erika, Fekete Gabriella, Orosz Tiborné, Kádár Józsefné, Verebélyi Józsefné, Böszörményi Erika.

Harminckilenc évesen, a tízéves álmából Dobos László és Varga Mihály segítségével újraéleszti a férfi kézilabdát. Ő maga is kapuba áll. Mosott mezeket, volt technikai vezető, szakosztályvezető, sőt rövid ideig a Szentesi
Kinizsi TE elnöke. Ez a rövid összefoglaló hangzott el a Csongrád Megyei Kézilabda Szövetség közgyűlésén. A gazdag tapasztalattal rendelkező sportember méltán került a megüresedett vezetőségi helyre.

- Mint a megyei kézilabda szövetség vezetőségi tagja, hogyan tud semleges maradni? Mennyire lepte meg, hogy bekerült a megyei szövetség tagjai közé?

- A választásokat megelőzte egy kéthetes egyeztetés. Mik a céljaim, terveim, hogyan tovább és mik az elvárások. A szavazásra ezeket a kérdéseket tisztáztuk. Semleges maradni. Úgy gondolom a játékot szeretem ahhoz, hogy a kézilabdával szemben nem leszek semleges. A Szentesi Kinizsivel szemben megint nem, mert szeretném ha több ellenfelünk lenne és ha Csongrádon illetve a környékén is elindulna valami. Hiszen régen volt, ha nem is túl magas szinten, de volt kézilabda. Ezt kaptam a vezetőségtől első feladatomnak, hogy az említett környékkel valamit kezdeni kell.

- Ön már régóta vágyott egy ilyen megbízatásra. Ezzel teljesült régi vágya?

- Egy éve merült fel. Ennyi ideje kóstolgatom, hogy milyen lenne a megyében, magasabb szinten a kézilabdát képviselni.

Remélhetőleg a város kézilabda élete kisebb döccenők után a sportdiplomáciai sikerrel lendületet kaphat.

D. V. Z.


<<< Vissza